'Barcelona verlengt met revelatie: afkoopclausule van een miljard'

Reacties

Barcelona heeft een akkoord bereikt met Alejandro Baldé over een nieuw contract. De negentienjarige back is de grote revelatie bij Barcelona dit seizoen en had nog een contract voor ruim een jaar. Toch heeft de verlenging nog wel wat haken en ogen.

'Barcelona verlengt met revelatie: afkoopclausule van een miljard'
© Pro Shots

Het Spaanse medium SPORT maakt melding van het akkoord tussen Barcelona en Baldé. De verdediger speelde dit seizoen Jordi Alba uit de basis en verscheen 27 duels in La Liga aan de aftrap. Hij werd een belangrijk onderdeel van de uiterst succesvolle verdedigingslinie van Barcelona die dit seizoen in 25 van de 34 wedstrijden het doel schoonhield.

Baldé en zijn zaakwaarnemer Jorge Mendes zijn akkoord met een verlenging van drie jaar, waardoor hij tot de zomer van 2027 vast zou liggen. In zijn contract is ook een afkoopclausule vastgelegd van een miljard euro, zoals ook het geval is bij Ronald Araújo, Gavi, Pedri, Ferran Torres en Ansu Fati.

Voordat het contract daadwerkelijk in werking kan treden, moet La Liga het haalbaarheidsplan van Barcelona eerst goedkeuren. Door de beroerde financiële situatie van de club ligt de financiële huishouding van Barcelona onder de loep. La Liga heeft aangegeven dat de club eerst ruimte moet maken in de salariskosten om nieuwe contracten in te laten gaan. Om dezelfde reden zitten ook Gavi, Araújo, Sergi Roberto, Marcos Alonso en Inaki Pena nog in de wachtkamer.

Beslissend in kampioensduel
Baldé werd afgelopen zondag nog een van de grote mannen door in de kampioenswedstrijd tegen stadgenoot Espanyol aan te tekenen voor een doelpunt en een assist. De back werd voor het eerst in zijn loopbaan kampioen met Barcelona.

Spelersprofiel

Alejandro Balde


Geboortedatum:
18 oktober 2003
Leeftijd:
20
Geboorteplaats:
Barcelona
Nationaliteit
Spanje
Lengte:
1,75 m
Gewicht:
69 kg
Huidige club:
Barcelona
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.