Spanje

Barcelona - Osasuna

1 - 0
Expected goals2.8 - 0.4

Barcelona heeft de thuiswedstrijd tegen Osasuna in de Primera División dinsdag met 1-0 gewonnen. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd in de tweede helft gemaakt door Alba. Voor Osasuna werd 1 speler van het veld gestuurd en het team moest de wedstrijd uitspelen met 10 spelers. Osasuna hadden al vroeg in de wedstrijd een speler minder, toen Jorge Herrando eruit gestuurd werd in de 26ste minuut. Het duurde een tijdje voordat het scoren begon. Barcelona nam een 1–0 voorsprong met 5 minuten over toen Jordi Alba scoorde, op aangeven van Frenkie de Jong. In de vijf laatste wedstrijden heeft Barcelona drie overwinningen behaald, één keer gelijkgespeeld en één keer verloren, terwijl Osasuna twee overwinningen en drie nederlagen heeft. Dit was de veertiende overwinning met één doelpunt verschil van Barcelona dit seizoen. De nederlaag was ook voor Osasuna de zevende nederlaag met één doelpunt verschil. . Frenkie de Jong (Barcelona) speelde de hele wedstrijd. In de volgende wedstrijd speelt Barcelona op zondag 14 mei om 21.00 uur in een uitwedstrijd tegen Espanyol. Osasuna ontvangt zaterdag 13 mei om 16.15 uur Almería.