Barcelona kan de titel al ruiken: 'Complete extase'

Reacties

Het is niet meer de vraag of, maar wanneer Barcelona kampioen wordt van Spanje. De Spaanse media nemen na de 1-0 winst op Osasuna in ieder geval al een ruime voorschot op de 27e landstitel van de Catalanen.

Barcelona kan de titel al ruiken: 'Complete extase'
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
1 - 0
Osasuna
Osasuna

Door een doelpunt vlak voor tijd van Jordi Alba kan het haast niet meer misgaan voor Barcelona, dat met nog vijf wedstrijden te gaan een voorsprong heeft van veertien punten op nummer twee Real Madrid. 'De elfde 1-0 van Barcelona dit seizoen brengt de titel binnen handbereik. Het was weer niet overtuigend, maar tegenwoordig draait alles om winnen', schrijft AS.

De krant heeft gelijk, want Barcelona speelt allesbehalve sprankelend. 'Xavi speelt op safe. Iedere munt die hij vindt, gaat in zijn zak. De roem zal uiteindelijk komen omdat de basis van het succes niet in genialiteit zit, maar in doorzettingsvermogen en hard werken.'

Ook SPORT laat er geen gras over groeien. 'Jordi Alba kleedt Barça aan als kampioen!', kopt het. 'Barça kan de landstitel al aanraken. Het Spotify Camp Nou vierde de titel al min of meer na het doelpunt van Alba. Er bestond geen mogelijkheid dat het doelpunt niet zou vallen. Lewandowski zette voor op De Jong, die de bal aan Alba gaf, de man uit L'Hospitalet scoorde in de korte hoek. Complete extase in het stadion.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het Camp Nou explodeerde in de slotfase toen Alba een sublieme assist van Frenkie de Jong benutte. 'De wedstrijd ontaardde in een krankzinnige Barça-puinhoop aan de rand van het strafschopgebied van Osasuna. Tot Alba het licht zag en de doelman passeerde met een schuin schot in de korte hoek', schrijft El País.

En Real Madrid? Dat verloor van Real Sociedad en kan de titel op zijn buik schrijven. 'Madrid trad in herhaling, terwijl Éder Militão voor een professionele verdediger weer een ongepaste fout maakte. Het zegt alles over een uit elkaar gevallen team, dat de competitie op de slechtst mogelijke manier beëindigt', schrijft MARCA.

LaLiga

Stand LaLiga 2022/2023

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
38
28
4
6
70-20
+50
88
2
Real Madrid
38
24
6
8
75-36
+39
78
3
Atlético Madrid
38
23
8
7
70-33
+37
77
4
Real Sociedad
38
21
8
9
51-35
+16
71
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer LaLiga
Meer over LaLiga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.