Laporta steelt na grote woorden de show in Barcelona-kleedkamer

Reacties

Volgens Joan Laporta markeert de 27ste landstitel in de clubhistorie van Barcelona de start van een nieuw tijdperk. De president van de kampioen van Spanje kon zijn geluk niet op na de overwinning op Espanyol.

Laporta steelt na grote woorden de show in Barcelona-kleedkamer
© Pro Shots
Espanyol
Espanyol
2 - 4
Barcelona
Barcelona

Met de zege op de stadgenoot (2-4) zette Barça met nog vier speelrondes te gaan al de laatste stap naar de titel, de eerste voor de club sinds 2019 en dus ook de eerste voor Frenkie de Jong in La Liga. De 26-jarige spelmaker kwam vier jaar geleden over van Ajax. 'Dit is een historische avond in een historisch seizoen', jubelde Laporta tegenover het clubkanaal.

'Kampioen worden met nog vier speelrondes te gaan is betekenisvol', ging de beleidsbepaler verder. 'Dit is het resultaat van het harde werk en ons talent. Ik wil alle Barcelona-fans ter wereld feliciteren. We zijn kampioen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Voor Laporta is dit het eerste grote succes sinds zijn terugkeer als president in maart 2021. In zijn eerste periode van zeven jaar aan het roer in Camp Nou (2003-2010) won Barça onder meer twee keer de Champions League en werd het vier keer landskampioen. Grote successen waren vanwege de financiële crisis bij de club gevoelsmatig ver weg toen Laporta ruim twee jaar geleden terugkeerde.

Laporta klopte bij het vieren van het kampioenschap ook zichzelf op de schouder: 'We hebben de club financieel gered en we hebben inmiddels ook de vreugde laten terugkeren bij Barcelona. Je kunt het zien aan de bezoekersaantallen in Camp Nou. We willen dat dit de eerste titel van een schitterend tijdperk is. We willen het team verder versterken en we hebben ons huiswerk al gedaan om ons team binnen de financiële regels nog beter kunnen te maken.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.