ADO Den Haag - PEC Zwolle

PEC Zwolle was bezig met een indrukwekkende reeks van elf ongeslagen wedstrijden, dus waren de verwachtingen vooraf hooggespannen voor het duel met ADO Den Haag in het Bingoal Stadion in de Eerste Divisie op vrijdag, maar het is anders gelopen dan verwacht. Thuisploeg ADO won de wedstrijd met 3-1.

Joey Sleegers opende na slechts vier minuten de score voor de thuisploeg scoorde.

ADO Den Haag vergrootte de voorsprong vroeg in de wedstrijd naar 2-0 toen Xander Severina scoorde, met een assist van Sleegers, in de 11de minuut.

Thomas van den Belt passeerde één minuut later de doelman, op aangeven van Haris Medunjanin, en bracht de ploegen dichter bij elkaar: 2-1 voor PEC Zwolle.

Het duurde lang tot er een volgende doelpunt te noteren viel. Boy Kemper vergrootte de marge in de 74ste minuut met een assist van Thomas Verheydt.

Dat betekent dat ADO Den Haag nu acht wedstrijden op rij ongeslagen is.

ADO Den Haag heeft in de vijf laatste wedstrijden drie overwinningen behaald en twee keer gelijkgespeeld, terwijl PEC Zwolle drie overwinningen, één gelijkspel en één nederlaag heeft.

De volgende speeldag speelt ADO Den Haag op zondag 26 februari om 12.15 uur, in een uitwedstrijd, tegen Den Bosch. PEC Zwolle ontvangt maandag 27 februari om 20.00 uur MVV.