ADO Den Haag - NAC Breda

ADO Den Haag heeft de thuiswedstrijd in de Eerste Divisie tegen NAC Breda vrijdag met 2-1 gewonnen. Thuisteam ADO heeft in de eerste helft controle over de wedstrijd en leidt met 2-0. NAC slaagt er niet in om terug te slaan.

Voor ADO Den Haag werd 1 speler van het veld gestuurd en het team moest de wedstrijd uitspelen met 10 spelers.

Al vroeg in de wedstrijd nam de thuisploeg een voorsprong, toen Jordy Wehrmann scoorde na 23 minuten, met een assist van Thomas Verheydt.

De 2-0 kwam van nog een eigen doelpunt van Tijs Velthuis van ADO Den Haag in de 39ste minuut. Odysseus Velanas milderde de score NAC Breda in de 75ste minuut met een assist van Jarchinio Antonia. Maar NAC Breda was niet bij machte vaker te scoren, dat bracht de uiteindelijke score op 2-1.

In de 92ste minuut moest ADO Den Haag verder met een man minder toen Verheydt van het veld werd gestuurd met een rode kaart.

Dat betekent dat ADO Den Haag nu zes wedstrijden op rij ongeslagen is.

ADO Den Haag heeft in de vijf laatste wedstrijden drie overwinningen behaald en twee keer gelijkgespeeld, terwijl NAC Breda drie overwinningen, één gelijkspel en één nederlaag heeft. Dit was de zesde overwinning met één doelpunt verschil van ADO Den Haag dit seizoen. De nederlaag was ook voor NAC Breda de vijfde nederlaag met één doelpunt verschil.

In de volgende wedstrijd gaat ADO Den Haag op maandag 13 februari om 20.00 uur op bezoek bij PSV. NAC Breda ontvangt vrijdag 10 februari om 20.00 uur De Graafschap.