Engeland

Arsenal - Manchester City

Manchester City heeft woensdag de koppositie in de Premier League veroverd dankzij een uitzege in de topwedstrijd tegen Arsenal. Het duel eindigde in 1-3, waardoor Arsenal naar de tweede plaats zakte.

Manchester City opende de score na 24 minuten na een doelpunt van Kevin De Bruyne.

Bukayo Saka bracht in de 42ste minuut Arsenal op gelijke hoogte.

Jack Grealish bracht Manchester City op voorsprong in de 72ste minuut met een assist van Ilkay Gündogan.

Met nog acht minuten op de klok voerde Erling Haaland de score verder op voor Manchester City, op aangeven van De Bruyne.

Arsenal heeft in de vijf laatste wedstrijden twee overwinningen behaald, één keer gelijkgespeeld en twee keer verloren, terwijl Manchester City vier overwinningen en één nederlaag heeft.

Nathan Aké (Manchester City) speelde de hele wedstrijd.

De volgende wedstrijd, op zaterdag 18 februari, speelt Arsenal om 13.30 uur uit tegen Aston Villa op Emirates Stadium. Manchester City zal het op dezelfde dag uit opnemen tegen Nottingham Forest. Het duel start om 16.00 uur.