Arsenal vastberaden om van verloren slag geen verloren oorlog te maken

Reacties

Arsenal is na lange tijd koploper-af in de Premier League. Manchester City won met 1-3 in Noord-Londen en pakte de leiderspositie woensdagavond terug. Een domper in het rood-witte kamp, zeker, maar al snel na afloop klinken manager Mikel Arteta en middenvelder Martin Ødegaard al uitermate verbeten.

Arsenal vastberaden om van verloren slag geen verloren oorlog te maken
© Pro Shots
Arsenal
Arsenal
1 - 3
Manchester City
Manchester City

Arteta heeft veel goeds gezien. 'Tot hun tweede gevoel hadden we het gevoel dat we hier konden winnen, maar we gaven drie goals weg, we gaven uiteindelijk de wedstrijd weg. Sommige fouten kun je op dit niveau niet maken. Maar het spelpeil was vanavond erg goed', vond de Spanjaard, die de titelrace zeker nog niet opgeeft. Integendeel.

'Ik geloof er nu meer in dan voor de wedstrijd, als je kijkt hoe we gespeeld hebben. Ze wilden een andere wedstrijd spelen dan hoe het afliep. Het geloof is er, ik kan voelen dat ze er nog geloof in hadden. Het verschil werd in het strafschopgebied gemaakt. Zij krijgen drie kansen en scoren drie keer, wij maken de onze niet af', aldus Arteta bij de BBC.

Tegenover Amazon Prime was Ødegaard het met zijn manager eens. 'De beslissing viel voor de beide doelen, en daar waren we niet scherp genoeg. Dat deden zij beter. Verder speelden we een prima wedstrijd, deden we een hoop goed, maar dat moeten we beter doen. Dat is voetbal: soms gaan de kansen erin, soms niet. Maar daar moeten we in verbeteren, we moeten klinischer zijn in het aanvallen en het verdedigen.'

Ook de Noor geeft het kampioenschap, dat voor de club het eerste sinds 2004 zou zijn, nog niet op. 'We bekijken het wedstrijd voor wedstrijd, nu nog steeds. We hebben deze verloren, nu kijken we naar de volgende wedstrijd op zaterdag. Die moeten we zien te winnen.' Zaterdag wacht Ødegaard en zijn ploeggenoten een uitbeurt bij Aston Villa.

Premier League

Stand Premier League 2022/2023

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
28
5
5
94-33
+61
89
2
Arsenal
38
26
6
6
88-43
+45
84
3
Manchester United
38
23
6
9
58-43
+15
75
4
Newcastle United
38
19
14
5
68-33
+35
71
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Arsenal
Meer over Arsenal
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.