Zuinig AZ houdt kans op Europese overwintering in leven

Reacties

De opdracht van AZ was glashelder. Om kans te blijven maken op overwintering in de Conference League, mochten de Alkmaarders donderdag in eigen huis geen fout maken tegen Zrinjski. Zonder te sprankelen slaagde AZ in die missie.

Zuinig AZ houdt kans op Europese overwintering in leven
AZ
AZ
1 - 0
Zrinjski Mostar
Zrinjski Mostar

Door de dubbele nederlaag tegen Aston Villa bevindt AZ zich in een netelige situatie. Tegen Zrinjski moest worden gewonnen en dat dacht trainer Pascal Jansen te kunnen bewerkstelligen zonder Dani de Wit. Ondanks de blessure van Sven Mijnans begon de 25-jarige middenvelder op de bank. Vanuit de dug-out zag De Wit dat het niet vanzelf ging bij AZ.

De Alkmaarders dachten halverwege de eerste helft de score te kunnen openen vanaf de stip. Matija Malekinusic blokkeerde een inzet van Ernest Poku met beide armen, maar ook de VAR slaagde er niet in scheidsrechter Oleh Derevinsky over te halen. De Oekraïense arbiter bleef bij zijn standpunt, namelijk dat de bal eerst op de hak van de linksback van Zrinjski was gekomen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Nog net binnen het uur ging de bal alsnog op de stip. Vangelis Pavlidis leek een klein tikje te krijgen en ging gewillig naar de grond. De Griekse spits ging zelf achter de bal staan en schoot de bal hard in de kruising (1-0). De voorsprong voor AZ was verdiend, want de Alkmaarders waren een stuk beter uit de kleedkamer gekomen.

Op zoek naar meer
Na het bevrijdende openingsdoelpunt ging de nummer drie van de Eredivisie op zoek naar de tweede treffer, maar het bleef zuinig. Pavlidis kreeg een uitgelezen mogelijkheid om de score te verdubbelen, maar de inzet van de 25-jarige aanvaller was te nonchalant. Ondertussen bleef de (fatale) gelijkmaker van Zrinjski in de lucht hangen.

Die zou in tegenstelling tot in Mostar niet meer vallen. Dat betekent dat de beslissing waarschijnlijk op de slotdag valt. Als Aston Villa later op donderdag thuis wint van Legia Warschau, dan volstaat voor AZ over twee weken een overwinning in Polen. Of Riechedly Bazoer dan meegaat, is nog onduidelijk. De routinier viel tegen Zrinjski vlak voor rust geblesseerd uit.

UEFA Europa Conference League

Stand Groep E UEFA Europa Conference League 2023/2024

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Aston Villa
6
4
1
1
12-7
+5
13
2
Legia Warschau
6
4
0
2
10-6
+4
12
3
AZ
6
2
0
4
7-12
-5
6
4
Zrinjski Mostar
6
1
1
4
6-10
-4
4
* Actueel tot en met 10 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.