Zrinjski wil AZ opnieuw frustreren: 'Maar we treffen een sterk team'

Reacties

In de aanloop naar de uitwedstrijd tegen AZ in de Conference League put Zrinjski Mostar uiteraard moed uit de doldwaze eerste ontmoeting, toen het met 4-3 zegevierde na een 0-3 achterstand.

Zrinjski wil AZ opnieuw frustreren: 'Maar we treffen een sterk team'
© Pro Shots
AZ
AZ
1 - 0
Zrinjski Mostar
Zrinjski Mostar

'We zagen destijds dat alles mogelijk is, als we maar in onszelf geloven. Als het tactisch goed staat en we ons niveau halen, kunnen we opnieuw een goed resultaat halen', blikt interim-trainer Mario Ivankovic vooruit op de kanalen van Zrinjski.

Ivankovic nam onlangs de taken over van Krunoslav Rendulic, onder wiens leiding Zrinjski terugviel in de Bosnische competitie. 'Ons doel is het kampioenschap, maar dat betekent niet dat we geen goede wedstrijd op de mat willen leggen.' De achtvoudig landskampioen triomfeerde in zijn vorige twee competitieduels en staat tweede in de Bosnische competitie, op vier punten van Borac Banja Luka.

Ivankovic kondigt aan dat verdediger Kerim Memija in Alkmaar ontbreekt omdat hij ziek is. Achter de inzetbaarheid van middenvelder Dario Canadija staat nog een vraagteken. 'De spelers die kunnen aantreden, beseffen dat dit echt een ideale gelegenheid is om zich te laten zien. Het zegt genoeg dat AZ derde staat in de Eredivisie. Het is een heel sterk team, met snelle spelers die vroeg druk zetten.'

Zrinjski en AZ zitten in hetzelfde schuitje: alleen een overwinning volstaat om in de race te blijven voor overwintering op het derde Europese niveau.

UEFA Europa Conference League

Stand Groepsfase Groep E UEFA Europa Conference League 2023/2024

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Aston Villa
6
4
1
1
12-7
+5
13
2
Legia Warschau
6
4
0
2
10-6
+4
12
3
AZ
6
2
0
4
7-12
-5
6
4
Zrinjski Mostar
6
1
1
4
6-10
-4
4
* Actueel tot en met 10 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.