Zorgen Mourinho voor EL-finale nemen toe: ook Fellaini geblesseerd

Reacties

José Mourinho heeft zijn zorgen uitgesproken over de blessure van Marouane Fellaini. De Belg viel woensdagavond, exact een week voor de Europa League-finale tegen Ajax, uit in het competitieduel met Southampton (0-0).

Zorgen Mourinho voor EL-finale nemen toe: ook Fellaini geblesseerd

De middenvelder leek met een spierblessure naar de kant te gaan een kwartier voor tijd en Mourinho heeft op de clubwebsite uitleg gegeven. 'Fellaini, met al zijn ervaring, zegt dat het geen scheurtje is. Hij zegt dat het minimaal is, maar dat kan uiteindelijk ook iets groots zijn. Laten we wachten tot morgen, maar hij moest in ieder geval spelen.'

De manager van United doelt op het drukke programma van zijn ploeg en de blessureproblemen die al groot waren. Mourinho: 'Ik kon hem niet beschermen. Hij heeft drie wedstrijden niet gespeeld vanwege een schorsing. Spelers moeten ook niet alleen rusten, maar hebben het nodig om te spelen. Ik neem mezelf niets kwalijk. Laten we maar afwachten.'

De fysieke problemen stapelden zich de voorbije weken op in Manchester. Vanwege blessures kon Mourinho tegen Southampton geen beroep doen op Marcos Rojo, Luke Shaw, Timothy Fosu-Mensah, Ashley Young en Zlatan Ibrahimovic. Van die groep is volgens Mourinho alleen Fosu-Mensah nog in de race om tijdig fit te raken voor het duel met Ajax. Paul Pogba was er vanwege het overlijden van zijn vader niet bij tegen Southampton. Eric Bailly is voor de Europa League-finale van 24 mei geschorst.

United, dat zesde staat in de Premier League, sluit allereerst nog zondag de competitie af met een thuiswedstrijd tegen Crystal Palace.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.