B-team Man Utd maakt weer geen indruk in aanloop naar finale

Manchester United heeft voor de vijfde achtereenvolgende keer niet gewonnen in de Premier League. De tegenstander van Ajax in de finale van de Europa League kwam bij Southampton niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel.

Ten opzichte van de met de 2-1 verloren uitwedstrijd tegen Tottenham Hotspur voerde The Special One vier wijzigingen door. Onder anderen Daley Blind kreeg rust. Onder de lat liet José Mourinho zijn Europa League-doelman Sergio Romero een week voor de finale nog wat extra wedstrijdritme opdoen. En de Argentijnse keeper met een verleden bij AZ moest flink aan de bak.

In de zesde minuut ging de bal al op de stip na hands van Eric Bailly. Manolo Gabbiadini legde aan en zag zijn slappe strafschop gekeerd worden door Romero. Later in de eerste helft redde de keeper nog goed bij een laag schot van Nathan Redmond. Ook United kreeg kansen, maar kwam net als Southampton in de evenwichtige eerste helft niet tot scoren.

Na rust gebeurde evenmin weinig verheffends, zo zag Jordy Clasie als reserve van de bank. De geblesseerde Virgil van Dijk ontbrak overigens nog bij de selectie van de thuisploeg. De rots in de branding bij Southampton werd niet gemist, want de ploeg van Mourinho zorgde amper voor gevaar. Naarmate de wedstrijd voortkabbelde, werd steeds duidelijker zichtbaar dat voor beide ploegen weinig tot niets op het spel stond. Southampton probeerde het in zijn laatste thuiswedstrijd van het seizoen weliswaar nog wel, maar de bezoekers hielden de poorten gesloten. Mourinho slaagde daarbij in zijn opzet om niet erg veel krachten te verspelen.

United, dat zesde staat en blijft in de Premier League, sluit de competitie zondag af met een thuiswedstrijd tegen Crystal Palace. Dat is direct de generale repetitie voor de Europa League-finale tegen Ajax (24 mei).