Zonder Lang pakt Chong zijn kans bij Club Brugge

Tahith Chong heeft zijn eerste basisplek in de Jupiler Pro League opgeluisterd met een assist. De aanvaller van Club Brugge pakte zo zijn kans nu Noa Lang afwezig is.

Club Brugge
Club Brugge
3 - 0
OH Leuven
OH Leuven

Chong, die in de winter door Club Brugge werd gehuurd van Manchester United, stond in het bekertoernooi al wel een keer in de basis. Toen scoorde hij tegen Olsa Bakel. In de competitie gaf de vleugelspeler al een assist als invaller tegen Waasland-Beveren en ook maandag was hij betrokken bij een doelpunt.

Chong stond net als Bas Dost en Ruud Vormer in de basis. Stefano Denswil werd vorige week positief getest op het coronavirus en ontbrak nog steeds. Dat gold ook voor Lang, die volgens Belgische media niet positief werd getest, maar wel lichte klachten had in aanloop naa de Europa League-wedstrijd tegen Dinamo Kiev (1-1).

Mede daardoor kreeg Chong de kans tegen Leuven. Al na acht minuten zette hij een assist op zijn naam op de 1-0 van Ignace Van der Brempt. Door een rake - en door Chong versierde - penalty van Vormer stond het nog voor rust 2-0. Chong werd vlak voor het einde van de wedstrijd naar de kant gehaald voor David Okereke, die vervolgens de assist gaf op de 3-0 van Clinton Mata. Club Brugge, dat nog altijd een wedstrijd tegoed heeft ten opzichte van de concurrentie, vergrootte de voorsprong op nummer twee Antwerp zo tot vijftien punten.