'Zonder Haaland zou Dortmund tegen degradatie spelen'

Reacties

Erling Haaland scoorde zaterdag twee keer, maar toch ging hij na het laatste fluitsignaal woedend het veld af. Voor Borussia Dortmund wordt het alsmaar moeilijker om de superspits te behouden.

'Zonder Haaland zou Dortmund tegen degradatie spelen'
© Pro Shots
1. FC Köln
1. FC Köln
2 - 2
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund

Haaland loopt dit seizoen één op één in de Bundesliga (21 wedstrijden, 21 doelpunten) en heeft in alle competities zelfs meer doelpunten (33) dan wedstrijden (31) achter zijn naam staan. De spits is bezig aan een sensationeel seizoen, maar dat geldt niet voor veel van zijn ploeggenoten. Lucien Favre werd in december al ontslagen en zijn opvolger Edin Terzic heeft nog veel problemen niet weten op te lossen.

Haaland was zaterdag tegen 1. FC Köln opnieuw tweemaal trefzeker in een uitwedstrijd (voor de derde keer op rij), maar voor Dortmund was het slechts voldoende voor een punt (2-2). De spits was bijzonder gefrustreerd en liep na het rustsignaal, bij een 1-1 tussenstand, al gefrustreerd naar de kleedkamer. 'Ik haat dit, verdomme. Dit is f*cking bullshit', brieste Haaland volgens BILD.

Na het laatste fluitsignaal was Haaland ondanks zijn late gelijkmaker helemaal des duivels. De Noor trok boos zijn shirt uit, gooide die richting tegenstander Jorge Meré (die om het shirtje van Haaland had gevraagd) en stormde het veld af. Precies veertien seconden na het einde van de wedstrijd liep Haaland al woest door de catacomben. Geen praatje met zijn medespelers, geen contact met hoofdtrainer Terzic.

© Pro Shots

De Duitse media hebben wel begrip voor de frustratie van Haaland. 'Alleen Haaland is niet voldoende voor Dortmund', kopt Ruhr Nachrichten. BILD zet het nog steviger aan: 'Wat is Dortmund zonder Haaland? Zonder hem zou de club niet in de Champions League, maar tegen degradatie spelen…', schrijft de krant met enige overdrijving.

Door het gelijkspel in Keulen staat Dortmund nu vijfde in de Bundesliga, met een achterstand van vier punten op nummer vier Eintracht Frankfurt. Daarmee is Champions League-voetbal voor het komende seizoen in gevaar. Dortmund zou zich ook kunnen kwalificeren door het toernooi dit jaar te winnen, maar treft in de kwartfinale topfavoriet Manchester City. Het wordt dus al lastig zat om de laatste vier te bereiken.

Het mislopen van Champions League-voetbal zou grote gevolgen hebben voor Dortmund. Niet alleen op financieel gebied, maar zeker ook op sportief gebied. Het lijkt bijvoorbeeld uitgesloten dat Haaland genoegen zal nemen met Europa League-voetbal. De spits staat op de lijstjes van zo'n beetje alle vermogende Europese topclubs en de verwachting is dat hij een transferverzoek zal indienen als Dortmund niet in de Champions League gaat spelen. Zo zijn er grote zorgen in het Signal Iduna Park.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2020/2021

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
24
6
4
99-44
+55
78
2
RB Leipzig
34
19
8
7
60-32
+28
65
3
Borussia Dortmund
34
20
4
10
75-46
+29
64
4
VfL Wolfsburg
34
17
10
7
61-37
+24
61
5
Eintracht Frankfurt
34
16
12
6
69-53
+16
60
6
Bayer Leverkusen
34
14
10
10
53-39
+14
52
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.