Robert Lewandowski heeft de tien man van Bayern München naar het volgende succes geleid. Ook de andere Bundesliga-goalgetters, Erling Haaland en André Silva, deden van zich spreken.

Bayern München
4 - 0
VfB Stuttgart

Het leek een zware middag te gaan worden voor Bayern München, dat na twaalf minuten met tien man verder moest tegen VfB Stuttgart. Alphonso Davies had aanvankelijk geel gekregen voor een overtreding op Wataru Endo, maar die straf werd verzwaard tot rood na ingrijpen van de VAR.

Na 23 minuten waren de Beierse zorgen verdwenen dankzij Lewandowski. De Pool tekende in de achttiende minuut voor de openingstreffer en kopte in de 23ste minuut ook de 3-0 binnen. Tussendoor had Serge Gnabry na een soepele combinatie met Thomas Müller en Leroy Sané ook al gescoord.

Lewandowski voerde met zijn productie zijn toch al indrukwekkende seizoentotaal verder op tot 34 Bundesliga-goals, waarmee hij hard op weg is het record van Gerd Müller. Die kwam in het seizoen 1971/72 tot veertig treffers. Kort voor rust kwam hij met zijn derde goal van de middag nog een stapje dichterbij.

Bayern kon dankzij de ruime marge en ondanks de numerieke minderheid met een gerust hart de voet van het gaspedaal halen. Het had ook geen gevolgen. Stuttgart was niet bij machte in München tot een eretreffer te komen.

Dankzij de overwinning bracht de Beierse grootmacht de voorsprong op RB Leipzig weer op vier punten. Op de eerste speeldag na de interlandperiode staan nummers één en twee tegenover elkaar.

1. FC Köln
1. FC Köln
2 - 2
Borussia Dortmund

Borussia Dortmund heeft in de persoon van Haaland ook een fenomeen in de gelederen. De Noorse spits bevestigde die status tegen 1. FC Köln door al in derde minuut de twintigste treffer van het Bundesliga-seizoen te maken. De snelle openingstreffer bleek niet de opmaat voor een plezierige middag voor Dortmund. Na ruim een half uur leidde een ongelukkige handsbal van Jude Bellingham tot een strafschop voor Köln. Ondrej Duda klaarde de klus vanaf elf meter.

Na ruim een uur kwam de volgende klap voor Dortmund. Met een heerlijke knal zette Ismail Jakobs de gastheren op voorsprong. De thuisploeg, die in de strijd tegen degradatie een overwinning meer dan goed kon gebruiken, hield in het laatste half uur niet stand. Haaland was nog wel dicht bij de 2-2, maar zijn kopbal eindigde tegen de paal. In de laatste minuut zorgde hij alsnog voor de gelijkmaker. Maar voor Dortmund was het toch een slechte middag door het puntenverlies. Voor BVB raakt de vierde plaats door het resultaat uit zicht.

Eintracht Frankfurt
5 - 2
Union Berlin

Silva strijdt dit seizoen met Haaland om de tweede plaats op de Duitse topscorerslijst achter de ongenaakbare Lewandowski. De Portugees van Eintracht Frankfurt staat na de 26ste speeldag gelijk met zijn Noorse concurrent. Tegen Union Berlin prikte hij er in de eerste helft twee in, waardoor hij op 21 doelpunten staat.

Zijn productie, en de assist op de 3-1 van Filip Kostic, leverde Eintracht Frankfurt de voldoende basis voor de overwinning op Union Berlin, dat in het spektakelstuk ten onder ging. Met de drie punten onderstreepten Die Adlerträger de aanspraak op een Champions League-ticket.