Zoet krijgt ondanks gestopte strafschop zes goals om zijn oren

Spezia-keeper Jeroen Zoet heeft zaterdag geen fijne avond beleefd in de Serie A. De voormalig doelman van PSV stopte weliswaar een strafschop in het duel met Lazio, maar incasseerde liefst zes doelpunten.

Lazio
Lazio
6 - 1
Spezia
Spezia

Met Zoet in de basis ging het duel met Lazio nog voortvarend van start voor Spezia. Daniele Verde wist zijn ploeg na vier minuten al op voorsprong te zetten. Maar Zoet had nog niet met zijn ogen geknipperd en het stond alweer gelijk. Ciro Immobile maakte zijn tweede van het seizoen door in het strafschopgebied, na een pass van Pedro, de bal over Zoet heen te liften.

Zo’n tien minuten later was de wedstrijd helemaal gekanteld. Immobile schoot vanaf de rand van het zestienmetergebied de bal strak in de linkerkoek. In de extra tijd van de eerste helft kreeg Lazio een strafschop. Zoet vertolkte daarin een positieve hoofdrol. Hij stopte de penalty van Immobile. Lang hoefde de Italiaanse spits er niet van te balen. Luis Alberto legde de hoekshop die op de strafschop volgde perfect op zijn hoofd. Zo was het voor rust toch 3-1.

Na rust pakte een andere doelman de hoofdrol. Felipe Anderson plukte een lange bal van Pepe Reina uit de lucht en kon doorlopen naar Zoet. Anderson schoot de bal in de rechterhoek: 4-1. Het bleef daar niet bij in Rome: Elseid Hysaj en Luis Alberto zorgden voor de overige treffers.

Lazio is na twee speelrondes (in ieder geval tijdelijk) koploper van de Serie A. Spezia bezet de twaalfde plaats.

Atalanta Bergamo
0 - 0
Bologna
Bologna

Atalanta speelde doelpuntloos gelijk zonder Marten de Roon. Hij liep vorig seizoen tegen een schorsing van vier wedstrijden aan, nadat hij de scheidsrechter een duw had gegeven. Robin Gosens begon bij Atalanta in de basis. Zijn kompaan aan de rechterkant, Hans Hateboer, is voor langere tijd uitgeschakeld vanwege voetbproblemen.

Bologna-middenvelder Jerdy Schouten ontbrak bij Bologna vanwege een schorsing. De middenvelder lijkt een transfer te maken naar de tegenstander van vanavond: Atalanta. De club deed een bod op de oud-speler van Excelsior. Atalanta is ook nog altijd geïnteresseerd in Teun Koopmeiners. Bij Bologna was Mitchell Dijks ook afwezig, hij is nog geblesseerd.

Atalanta staat door het gelijkspel met vier punten op de vijfde plaats, Bologna heeft een beter doelsaldo en staat vierde.