De Roon duwt scheidsrechter en krijgt stevige schorsing aan de broek

Reacties

Marten de Roon heeft een stevige schorsing aan zijn broek gekregen nadat hij rood kreeg van arbiter Maurizio Mariani in het verloren duel met AC Milan. De Nederlandse middenvelder moet de eerste vier wedstrijden van het nieuwe Serie A-seizoen aan zich voorbij laten gaan bij Atalanta Bergamo. 

De Roon duwt scheidsrechter en krijgt stevige schorsing aan de broek
© Pro Shots
Atalanta Bergamo
Atalanta Bergamo
0 - 2
AC Milan
AC Milan

Toen AC Milan in blessuretijd nog een penalty kreeg, raakte De Roon betrokken bij een opstootje met onder anderen Mario Mandzukic. Daarna kwam ook Rade Krunic zich met het opstootje bemoeien en die werd naar de grond gewerkt door de Nederlander. De Roon zou daarbij zelfs op het achterhoofd van Krunic hebben geslagen, zo staat in het statement van de Serie A. Daarin staat ook dat er geen ernstige schade werd toegebracht aan Krunic, maar wel dat er daarna nog een lichte duw aan de arbiter werd gegeven.

De Roon kreeg daarvoor niet alleen een schorsing van vier wedstrijden, maar ook nog een boete van tienduizend euro. De excuses die de Nederlander aanbood op Twitter mochten dus niet baten: 'Wat een ongelooflijk jaar opnieuw. Ik ben zo trots op dit team en op de stad. Ik ben niet trots op mijn laatste actie van het seizoen en ik zou beter moeten weten. Ik wil dan ook mijn excuses aanbieden aan iedereen die betrokken was bij de situatie', zo schreef De Roon op social media.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.