Assists voor Koopmeiners en Schuurs bij hervatting Serie A-seizoen

Atalanta Bergamo heeft woensdag op de valreep de vierde nederlaag op rij in de Serie A voorkomen. De ploeg van trainer Gianpiero Gasperini, die voor het WK al zoekende was, speelde op het nippertje gelijk tegen Spezia. Teun Koopmeiners had een belangrijke rol met een assist op de 2-2.

Spezia
Spezia
2 - 2
Atalanta Bergamo

Koopmeiners en Marten de Roon, basisspelers bij Atalanta, kwamen Jeroen Zoet tegen bij de tegenstander. Althans, voor even, want al vroeg in de wedstrijd sloeg het noodlot toe voor de keeper. Zoet kwam na twaalf minuten in botsing met Duván Zapata van Atalanta en liep daarbij een blessure op aan zijn scheenbeen. Petar Zovko verving hem na een kwartier.

Spezia, de nummer zeventien van de Serie A, leidde op dat moment al met 1-0 door een doelpunt van Emmanuel Gyasi. Na een half uur volgde de verdubbeling van de voorsprong via M'Bala Nzola. Genoeg voor de zege was het echter niet voor de thuisploeg, die de 3-0 van Ethan Ampadu afgekeurd zag worden vanwege buitenspel.

Eerst was het Rasmus Højlund, die in de eerste helft inviel voor Zapata, die na 77 minuten tekende voor de aansluitingstreffer. Diep in de extra tijd zorgde Koopmeiners mede voor de gelijkmaker. De Nederlander, die zijn eerste officiële wedstrijd speelde sinds de WK-wedstrijd tegen Argentinië, slingerde de bal uit de draai richting de tweede paal. Met de indraaiende voorzet was hij twee verdedigers te slim af, waarna Mario Pasalic de 2-2 binnentikte.

Atalanta, dat de laatste drie competitieduels voor het WK verloor, staat na het gelijkspel tegen Spezia op 28 punten. De club raakte door de slechte resultaten in november een plek in de topzes van de Serie A kwijt.

Torino
Torino
1 - 1
Hellas Verona

Perr Schuurs kwam met Torino niet verder dan een gelijkspel tegen hekkensluiter Hellas Verona, dat het zesde punt van het seizoen pakte. Vlak voor rust opende Milan Djuric de score. Schuurs had vervolgens een rol bij de gelijkmaker van Aleksei Miranchuk. De verdediger was mee naar voren gekomen en legde af op de Rus, die van zijn linkervoet raak schoot van grote afstand. Zo eindigde het treffer in 1-1.