Italië

Spezia - Atalanta

Atalanta is in de eerste helft op een 2-0 achterstand gekomen tegen Spezia in de Serie A, maar in de tweede helft kwam Atalanta goed terug. Uiteindelijk werden de punten gedeeld en eindigde het duel in 2-2.

Er werd een vroege voorsprong genomen door Spezia via Emmanuel Gyasi in de 8de minuut, met een assist van MBala Nzola.

Nzola bouwde de marge verder uit naar 2-0 na meer dan een half uur, op aangeven van Mehdi Bourabia.

Rasmus Højlund milderde de achterstand van Atalanta met een assist van Davide Zappacosta, in de 77ste minuut.

De gelijkmaker voor Atalanta werd in de laatste minuten gemaakt door Mario Pasalic, met een assist van Teun Koopmeiners.

Atalanta heeft al vier wedstrijden achter elkaar niet gewonnen.

In de vijf laatste wedstrijden heeft Spezia één overwinning behaald, twee keer gelijkgespeeld en twee keer verloren, terwijl Atalanta één overwinning, één gelijkspel en drie nederlagen heeft. Dit was het vijfde gelijkspel van Spezia dit seizoen.

Teun Koopmeiners speelde de hele wedstrijd voor Atalanta en kreeg één gele kaart en Jeroen Zoet werd uit de wedstrijd gewisseld in de achttiende minuut voor Spezia.

Marten de Roon (Atalanta) speelden de hele wedstrijd.

Spezia staat nu op de zeventiende plaats met 14 punten, terwijl Atalanta de nummer 7 is met 28 punten.

Spezia speelt zijn volgende duel thuis tegen Lecce. De teams staan op zondag 8 januari om 15.00 uur tegenover elkaar. Atalanta neemt het maandag 9 januari om 20.45 uur uit op tegen Bologna.