Zo ziet het schema voor de nacompetitie eruit

Reacties

FC Emmen moet zich in de nacompetitie verzekeren van nog een jaar Eredivisie-voetbal. Vrijdagavond werd het reguliere seizoen in de Keuken Kampioen Divisie afgesloten, waardoor duidelijk werd hoe de eerste ronde van de play-offs eruit gaat zien.

Zo ziet het schema voor de nacompetitie eruit
© Pro Shots

De play-offs om promotie/degradatie gaan over drie rondes en in de eerste ronde doen alleen de teams uit de Keuken Kampioen Divisie nog mee. Aankomende maandag wordt het bal al geopend: FC Eindhoven speelt dan thuis tegen Almere City, met de return vier dagen later. Verder treffen VVV-Venlo en Willem II en MVV Maastricht en NAC Breda elkaar. De wedstrijden tussen deze ploegen worden op dinsdag en zaterdag afgewerkt.

De winnaar van MVV-NAC neemt het in de halve finale op tegen FC Emmen. De nummer zestien van de Eredivisie speelt op 31 mei eerst uit en vervolgens op 3 juni thuis. De andere halve finale wordt op 30 mei en 3 juni gespeeld.

De finale van de play-offs, waarin wordt besloten welke ploeg er volgend seizoen in de Eredivisie speelt, wordt afgewerkt op 6 juni en op 11 juni.

Schema play-offs:

Eerste ronde (22/23 mei en 26/27 mei):

A: FC Eindhoven-Almere City
B: VVV-Venlo-Willem II
C: NAC Breda-MVV Maastricht

Halve finales (30/31 mei en 3 juni)

D: winnaar B-winnaar A
E: winnaar C-FC Emmen

Finale (6 juni en 11 juni)

Winnaar D-winnaar E

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.