Zo gaat Bayern voor het Mirakel van München

Reacties

Bayern München gelooft in een ommekeer tegen Manchester City. De Duitsers moeten in de Allianz Arena woensdagavond de 3-0 nederlaag uit het heenduel zien weg te poetsen. Trainer Thomas Tuchel vertelt hoe hij zijn ploeg daarop voorbereidt.

Zo gaat Bayern voor het Mirakel van München
© Pro Shots
Bayern München
Bayern München
1 - 1
Manchester City
Manchester City

'Ik wil het geen wonder noemen, maar het komt wel in de buurt, als we het halen', zegt Tuchel dinsdag op zijn persconferentie in München. 'Manchester City verkeert al weken in topvorm, bij ons ontbreekt die vorm juist een beetje. Het gelijkspel tegen Hoffenheim heeft daar niet bij geholpen: we missen wat zelfvertrouwen op het moment, we lijken te veel na te denken, dat zie je ook bij onze aanvallers', verwijst Tuchel naar de relatieve doelpuntendroogte van zijn ploeg: in de afgelopen vier duels wist Bayern slechts drie keer te scoren.

'Maar in het voetbal kunnen dingen ook heel snel veranderen. Het kan er ook ineens allemaal uitkomen, dat hangt soms af van kleine momenten, waar je vertrouwen of geloof uit haalt. We moeten hem momentum zien te vinden. Als we bij rust voorstaan, is alles mogelijk', benadrukt de Duitse oefenmeester, die in 2021 de Champions League won met Chelsea door City te verslaan in de finale.

'Het is een hoge berg die we moeten beklimmen. Als je aan de voet staat, kan dat overweldigend zijn, maar we moeten het stap voor stap bekijken. Helft voor helft. Als we het de eerste helft goed doen, zal ook het publiek erachter gaan staan. Zij kunnen ons de energie geven om de volgende stap te zetten en het richting het einde vol te houden.'

Ook Benjamin Pavard gelooft in een mirakel. 'We hebben vaak genoeg gezien dat zo'n uitslag goedgemaakt kan worden. We weten dat het niet makkelijk wordt, maar met de fans achter ons, maken we een kans. We zijn er klaar voor. We gaan er alles aan doen om deze wedstrijd te winnen', belooft de Fransman.

De tactische analyse van het heenduel in het Etihad Stadium:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.