Hamann ziet verklaring voor geschutter Upamecano: 'Dat zorgt voor onzekerheid'

Reacties

Yann Sommer en Dayot Upamecano moeten het in Duitse media ontgelden na de afstraffing van Bayern München tegen Manchester City (3-0) in de kwartfinale van de Champions League. De Zwitserse doelman en de Franse verdediger oogden onzeker in het Etihad Stadium.

Hamann ziet verklaring voor geschutter Upamecano: 'Dat zorgt voor onzekerheid'
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
3 - 0
Bayern München
Bayern München

Bij het uitdelen van cijfers zijn de verschillende media zijn eensluidend: Upamecano kende van alle Bayern-spelers het zwakste optreden. De centrumverdediger ging in de fout bij de opbouw en leidde daarmee de 2-0 van Bernardo Silva in. Daarna bleef de partner van de wel solide spelende Matthijs de Ligt de bal regelmatig inleveren op het moment dat hij onder druk stond. Maar ook doelman Sommer gaat ondanks enkele goede reddingen niet vrijuit.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zo vragen Duitse media zich af of de 1 meter 83 lange Zwitser bij de 1-0 van Rodri niet meer had kunnen doen. Had de tien centimeter langere Manuel Neuer, nog altijd uit de roulatie wegens de gevolgen van een ski-ongeluk, dat schot niet gehad? Analyticus Dietmar Hamann vond Sommer sowieso geen zekere indruk maken. 'De keeper werd vandaag hopeloos overrompeld. Hij zorgt voor onzekerheid in het team, dat was de laatste weken al zo.'

Hamann legde bij Sky Sport een verband met de cruciale fout van Upamecano. 'Dat heeft zeker iets te maken met de keeper. Als je als centrale verdediger een beetje onzeker bent, heb je een keeper nodig die achterin voor zekerheid zorgt. Maar nu heb je een keeper die de bal na twintig minuten bijna in eigen doel schiet', doelde de oud-international op een moment in de eerste helft, toen Sommer in balbezit onder druk werd gezet.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Volgens Hamann hebben de laatste weken aangetoond dat Sommer niet goed genoeg is om ook komend seizoen keeper van Bayern te zijn. Los daarvan vond de oud-speler van Bayern en Liverpool ook de defensie een zootje. 'Ze waren achterin te lichtzinnig. Met 1-0 is er niets aan de hand. Dan maakt Upamecano die grote fout, krijg je de tweede goal tegen en geef je de derde weg zonder enig verweer. Dat is teleurstellend.'

Hedwiges Maduro analyseerde bij RTL7 dat Manchester City die fout ook afdwong met de manier van drukzetten. 'Upamecano wordt gedwongen om risicovolle passes binnendoor te geven. Als je dat te vaak doet, word je de val ingelokt. City deed dat echt fantastisch.' Theo Janssen was minder mild voor de Franse international. 'Hoeveel tijd wil je hebben? Hij had zoveel tijd om een betere keuze te maken. Hij is gewoon erg kwetsbaar met de bal aan zijn voet.

Crisis
Hamann ziet voor Thomas Tuchel een belangrijke taak weggelegd om achterin weer voor zekerheid te zorgen. 'Ze liggen volgende week waarschijnlijk uit de twee bekertoernoooien. Dan moeten ze kampioen worden, anders is het crisis in München.' Algemeen directeur Oliver Kahn wanhoopt echter nog niet. 'Het ziet er niet goed uit, maar ik heb al gekkere dingen meegemaakt in het voetbal', zei de oud-doelman van Bayern. 'We moeten in de return alles geven.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.