Tuchel opmerkelijk positief: 'Vandaag ben ik verliefd geworden op dit team'

Reacties

Thomas Tuchel heeft in Duitsland voor verbazing gezorgd met zijn reactie na de afgetekende nederlaag van Bayern München tegen Manchester City in de kwartfinale van de Champions League. De Duitse trainer was opmerkelijk positief.

Tuchel opmerkelijk positief: 'Vandaag ben ik verliefd geworden op dit team'
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
3 - 0
Bayern München
Bayern München

Bayern verloor dinsdagavond met 3-0 in het heenduel van City. Tuchel vond die uitslag geen goede afspiegeling van de verhoudingen. 'We werden afgestraft op de momenten dat we de betere ploeg waren. In de tweede helft waren we nog beter dan de eerste helft. Het was een kwestie van tijd dat we zouden scoren, het momentum lag volledig bij ons. En toen gaven we de tweede goal weg', gaf Tuchel zijn analyse bij Amazon Prime.

Een fout van Dayot Upamecano leidde na rust de 2-0 van City in. Tuchel vond dat ook de verdienste van City. 'Op dit niveau word je soms vastgezet. We werden keihard afgestraft, dat doelpunt kwam uit het niets. Hij weet zelf ook dat het een fout was en het zal ook niet de laatste van zijn carrière zijn. Het is zuur dat het vandaag op dit podium gebeurt. We betalen daar de rekening voor, maar ik weiger dit een slechte prestatie te noemen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Tuchel was namelijk erg tevreden over zijn ploeg tot dat fatale moment in de zeventigste minuut. 'Er zat absoluut meer in en we verdienden ook meer.' En dat heeft hij zijn spelers na afloop ook verteld. 'Ik vertelde hen hetzelfde als ik hier nu zeg, dat ik weiger alles op te hangen aan het resultaat. We verdienden op zijn minst een doelpunt en kregen er een of twee te veel tegen. Dat is jammer', bleef de opvolger van Julian Nagelsmann positief.

Voor Tuchel is er dan ook nog geen man over boord. Hij is juist heel tevreden over zijn eerste vijftien dagen als coach van Bayern. 'Vandaag ben ik verliefd geworden op dit team. Het was leuk om vandaag coach te zijn. We hebben onszelf verweerd, zijn robuuster geworden. In de rust zeiden we dat we nog beter wilden worden in de één-tegen-één-duels, dat vond ik erg goed. Ook al klinkt het raar, maar vandaag heb ik me echt vermaakt.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.