Zlatan en Zweedse bond in gesprek over comeback

Reacties

Vier jaar na zijn afscheid keert Zlatan Ibrahimovic mogelijk terug bij het nationale team van Zweden. De markante spits is op 39-jarige leeftijd ouderwets op dreef en heeft nu daad bij woord gevoegd als het gaat om een comeback.

Zlatan en Zweedse bond in gesprek over comeback
© Pro Shots

Na het EK in 2016 liet Zlatan aan de Zweedse bond weten dat hij zich niet meer beschikbaar stelde voor zijn land, maar vervolgens plaatste hij herhaaldelijk cryptische boodschappen op social media over een eventuele comeback. Het leidde tot frustratie bij bondscoach Janne Andersson, maar al dat geheimzinnige gedoe heeft geleid tot een gesprek.

Wiens prestatie is knapper? Die van Ibrahimovic (39) of Haaland (20)?

In een statement vertelt Andersson dat er een eerste gesprek is geweest tussen hem, de bond en Zlatan. 'Toen Zlatan de deur weer op een kiertje zette, was het heel logisch en belangrijk om elkaar daar zo snel mogelijk over te spreken.' Die ontmoeting heeft dus inmiddels plaatsgevonden, met wat succes. 'Het gesprek was goed en vruchtbaar, we hebben afgesproken om in contact te blijven met elkaar.'

Zweden plaatste zich voor het EK van volgend jaar en kan een Zlatan in vorm natuurlijk goed gebruiken op dat eindtoernooi. De Zweedse spits is momenteel topscorer van de Serie A, hij schoot namens AC Milan al tien keer raak.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Z. Ibrahimović
Meer over Z. Ibrahimović
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.