Zweedse bondscoach is wel klaar met de spelletjes van Zlatan

Reacties

Zlatan Ibrahimovic krijgt vaak de lachers op zijn hand met zijn leuke posts op social media, maar de Zweedse bondscoach Janne Andersson heeft er nu wel genoeg van gehad. Hij wil duidelijkheid van de spits.

Zweedse bondscoach is wel klaar met de spelletjes van Zlatan
© Pro Shots

Na het EK in 2016 nam Zlatan afscheid van de Zweedse nationale ploeg, maar sindsdien is hij altijd veel blijven scoren. In het shirt van Manchester United, Los Angeles Galaxy en dit seizoen weer AC Milan. Door zijn goede prestaties wordt regelmatig de vraag gesteld of Zlatan niet te vroeg afscheid genomen heeft van het nationale elftal. Zelf speelt Zlatan ook regelmatig met de suggestie van een comeback.

Zo ook aan het begin van deze maand, toen hij op Twitter een afbeelding van zichzelf plaatste in het shirt van Zweden, met de begeleidende tekst 'Long time no see'. Het bracht de harten van de Zweedse fans weer op hol, die de Serie A-topscorer maar al te graag zien terugkeren.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ook bondscoach Andersson krijgt te maken met de hints van Zlatan. In gesprek met Aftonbladet gaat hij in op de huidige situatie van de 39-jarige spits. 'We hebben elkaar al een lange tijd niet meer gezien. Het is als eerste belangrijk dat hijzelf weer betrokken wil zijn bij dit project. Want in 2016 maakte hij het duidelijk dat hij niet meer betrokken wilde zijn.'

Als daar verandering in is gekomen, moet Zlatan dat gewoon zeggen, vindt Andersson. 'Het is aan hem om te melden dat hij terug wil keren, daar moet hij gewoon duidelijk over zijn. Als het zover is, kan ik mijn beslissing maken', zijn de duidelijke woorden van de bondscoach. Zweden is zeker van EK-deelname volgend jaar, Spanje, Slowakije en Polen zijn de tegenstanders in de groepsfase.

Wiens prestatie is knapper? Die van Ibrahimovic (39) of Haaland (20)?
Bekijk hier al onze video's
Meer Z. Ibrahimović
Meer over Z. Ibrahimović
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.