'Barcelona door clausule ineens reële optie voor Xavi Simons'

Reacties

Barcelona smeedt volgens Spaanse media plannen om Xavi Simons te verleiden tot een terugkeer naar Catalonië. Een contractuele afspraak tussen Simons en zijn huidige werkgever Paris Saint-Germain zou uitkomst kunnen bieden voor Barça.

'Barcelona door clausule ineens reële optie voor Xavi Simons'
© Pro Shots

Simons is een vertrouwd gezicht bij Barça, waar hij tussen 2010 en 2019 in de jeugdopleiding actief was. Vijf jaar geleden besloot de inmiddels dertienvoudig international te verhuizen naar PSG. De Parijzenaars verhuurden Simons vorig seizoen nog aan PSV en brachten hem voor deze jaargang onder bij RB Leipzig.

Het is nog niet duidelijk welke plannen PSG met Simons heeft voor volgend seizoen. De Amsterdammer heeft in Parijs nog een verbintenis tot medio 2027. Mocht de kampioen van Frankrijk hem opnieuw willen verhuren, dan heeft Simons volgens de Barcelona-georiënteerde dagbladen Mundo Deportivo en Sport een afspraak met PSG staan dat hij zelf kan aansturen op voor welke club hij wil uitkomen.

Barcelona zou al lijntjes hebben uitgeworpen naar Simons om hem voor volgend seizoen op huurbasis over te nemen van PSG. De aanvallende middenvelder zou ook open staan voor een rentree op bekend terrein.

De Fransen vragen naar verluidt zo'n honderd miljoen euro voor een definitieve overname van de Oranje-international, waardoor Barça moet hopen op een huurdeal met PSG. Ook Dani Olmo (teamgenoot van Simons bij RB Leipzig), Bernardo Silva (Manchester City) en Nico Williams (Athletic Bilbao) zouden in beeld zijn om Barcelona voor volgend seizoen te versterken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.