Ibrahimovic spreekt over mogelijke rentree bij Zweden: 'Ik mis het'

Reacties

Zlatan Ibrahimovic mist het Zweedse nationale elftal. Dat zegt de 39-jarige spits van AC Milan in een uitgebreid interview met Aftonbladet, dat hem voor de twaalfde keer uitriep tot Zweeds Voetballer van het Jaar.

Ibrahimovic spreekt over mogelijke rentree bij Zweden: 'Ik mis het'
© Pro Shots

In 2005 werd Ibrahimovic voor het eerst uitgeroepen tot Zweeds Voetballer van het Jaar. Tussen 2007 en 2016 ontving hij die titel liefst tien keer achter elkaar. Nadat de afgelopen drie jaar Andreas Granqvist (2017) en Victor Lindelöf (2018 en 2019) werden verkozen, is het dit jaar toch 'gewoon' weer Ibrahimovic, op wie de tijd maar geen vat lijkt te krijgen. Met tien goals in de eerste acht Serie A-wedstrijden is de Zweedse AC Milan-spits zelfs topscorer van de Serie A.

Qua vorm zou Ibrahimovic, die na het EK 2016 afscheid nam als international, dus uitstekend mee kunnen in het Zweedse nationale elftal. De geruchten over een terugkeer wakkerde hij onlangs hoogstpersoonlijk aan door een foto uit zijn tijd als speler van het Zweedse elftal te plaatsen met de tekst: 'Long time no see'. Bondscoach Janne Andersson reageerde al: 'We hebben elkaar al een lange tijd niet gezien. Het is als eerste belangrijk dat hijzelf weer betrokken wil zijn bij dit project. Want in 2016 maakte hij het duidelijk dat hij niet meer betrokken wilde zijn. Als daar verandering in is gekomen, moet Zlatan dat gewoon zeggen. Het is aan hem om te melden dat hij terug wil keren, daar moet hij gewoon duidelijk over zijn. Als het zover is, kan ik mijn beslissing maken.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Of Ibrahimovic inderdaad terug wil keren? 'Ik mis het nationale elftal. Dat is geen geheim. Het gevoel dat je naar buiten komt, het gele shirt draagt en ziet dat de Friends Arena helemaal vol en geel is. Wie dat niet mist, is gestopt met voetballen. Maar ik ben nog niet gestopt met voetballen', aldus Ibrahimovic, die erkent spijt te hebben van de beslissing na het EK 2016 te stoppen bij het nationale elftal.

Waarom hij de foto plaatste? 'Je mist het. Je voelt dat je presteert, je voelt dat je leeft. Ik besloot het te posten, want het was lang geleden dat ik mezelf in dat shirt had gezien. In 2016 was ik 35 jaar en ging ik naar de Premier League. Iedereen had het over het hoge tempo daar dus ik vond ik dat minder wedstrijden met het nationale team moest spelen om zo in de Premier League te kunnen presteren.'

Als Zweden nu belt, gaat Ibrahimovic er zeker de tijd voor nemen om over na te denken, zo zegt de 39-jarige aanvaller. 'Maar het moet wel van hem komen', wijst de Zweed naar de bondscoach. 'Als we niet op dezelfde lijn zitten, wil ik niet meedoen. Hij hoeft me niet te vragen "Denk er eens over na", want ik weet wat ik kan brengen. Ik neem mijn bagage mee en die is groter dan zijn huis. Als hij vindt dat ik iets bij kan dragen, dan denk ik er over na', aldus Ibrahimovic, die in het verleden regelmatig kritiek leverde op het Andersson: 'Ik ken hem niet persoonlijk, maar mijn uitspraken waren altijd gebaseerd op de selecties die hij maakte. Daar blijf ik bij. Het voelt alsof alles wat we in de afgelopen twintig jaar hebben opgebouwd in één dag is verwijderd. Dat stoorde me.'

Ibrahimovic maakte 62 goals in 116 wedstrijden voor Zweden. Of daar meer wedstrijden en goals bij komen? Het is vooral de vraag wie bereid is de telefoon op te pakken: bondscoach Andersson of Ibrahimovic zelf.

Spelersprofiel

Z. Ibrahimović


Geboortedatum:
3 oktober 1981
Leeftijd:
42
Geboorteplaats:
Malmö
Nationaliteit
Zweden
Lengte:
1,95 m
Gewicht:
95 kg
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Z. Ibrahimović
Meer over Z. Ibrahimović
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.