Ziyech verklaart chagrijn tijdens Klassieker: 'Ik ben gewoon een liefhebber'

Reacties

Hakim Ziyech vervulde een belangrijke rol tijdens de ruime overwinning die Ajax zondag boekte op Feyenoord (4-0). De spelmaker nam de 1-0 voor zijn rekening en zette zijn ploeg daarmee op het juiste spoor. Een kwartier voor tijd werd Ziyech echter tot zijn ongenoegen gewisseld.

Ziyech verklaart chagrijn tijdens Klassieker: 'Ik ben gewoon een liefhebber'
© Pro Shots

Trainer Erik ten Hag haalde hem naar de kant ten faveure van Ryan Gravenberch. Ziyech maakte daarbij een boze indruk, gooide met een bidon, tape en één van zijn schoenen. Geconfronteerd met zijn uitbarsting legde Ziyech uit dat hij het liefst van alles tot de slotseconden op het veld was gebleven.

'Ik ben liefhebber, ik wil gewoon altijd spelen', aldus de middenvelder bij FOX Sports. 'Jij bent ook voetballer geweest, jij had er denk ik ook wel een hekel aan om gewisseld te worden', vervolgde hij in gesprek met Hans Kraay junior.

'Ik wil gewoon spelen, dan is er toch niks ergs aan om dat duidelijk te maken? Als iemand anders dat doet, is er helemaal niks aan de hand. Maar wanneer Ziyech het doet, is het ineens een groot probleem', aldus de Ajacied.

Na de wedstrijd was Ziyech zijn chagrijn alweer kwijt, legde hij uit. 'Het wordt nu groter gemaakt dan het is. Ik laat mijn frustraties zien, ja. Zo zit ik in elkaar. Zoals ik al zei: als iemand anders het doet, is er niks aan de hand. Als de wedstrijd klaar is, is het klaar.'

'Ajax was heer en meester en had dubbele cijfers kunnen halen'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Meer H. Ziyech
Meer over H. Ziyech
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.