Ziyech laat heldenrol liggen in kraker tegen Manchester United

Reacties

De kraker tussen Chelsea en Manchester United is zondag onbeslist geëindigd, mede omdat basisspeler Hakim Ziyech namens de thuisploeg een grote kans liet liggen. Premier League-koploper Manchester City zal het gelijkspel ondertussen likkebaardend hebben bekeken.

Ziyech laat heldenrol liggen in kraker tegen Manchester United
© Pro Shots
Chelsea
Chelsea
0 - 0
Manchester United
Manchester United

Op 25 januari werd Frank Lampard ontslagen als manager van Chelsea, een dag later werd Thomas Tuchel aangesteld als zijn vervanger. Met de kennis van nu was dat geen supernieuws voor Ziyech. Direct na de komst van de Duitser speelde hij in de competitiewedstrijd tegen Wolverhampton Wanderers als basisspeler nog wel 83 minuten mee, maar daarna was het schrapen geblazen voor de ex-Ajacied, qua speelminuten.

In het FA Cup-duel met Barnsley kreeg hij zijn tweede basisplek onder Tuchel, maar in die wedstrijd speelde hij slecht en werd hij in de 69ste minuut gewisseld. Na de wedstrijd was er ook keiharde kritiek op hem. In de duels met Southampton (competitie) en Atlético Madrid (voor de Champions League) mocht hij een kwartiertje invallen, maar in de Premier League-wedstrijden tegen Burnley, Tottenham Hotspur, Sheffield United en Newcastle United kwam hij geen seconde in actie.

Uitgerekend in de topper tegen Man United mocht hij wél weer starten. 'Hij is een ander soort speler dan Timo Werner en hij verdient het, tegen Atlético viel hij goed in', zo legde Tuchel voor de aftrap uit. Ziyech liet zich na een kwartier ook zien met een schot in de handen van Man United-keeper David de Gea, waarna het meest opmerkelijke moment van de eerste helft volgde. Een paar seconden vóór die poging had Callum Hudson-Odoi de bal in zijn eigen zestien per ongeluk aangetikt met zijn hand. Direct ná de poging van Ziyech riep de VAR scheidsrechter Stuart Attwell ook naar het scherm om dat moment te bekijken, maar de arbiter oordeelde vervolgens dat het te weinig was voor een strafschop.

Grote kans
Donny van de Beek zag het allemaal gebeuren vanaf de reservebank, waar hij uiteindelijk de hele wedstrijd zou blijven zitten. De voormalig Ajax-collega van Ziyech was wel weer fit, nadat hij ruim een week ontbrak met een blessure, maar kreeg nog geen basisplaats. Vanaf de zijkant haalde Van de Beek kort na rust opgelucht adem, toen Ziyech een grote kans kreeg. Ben Chilwell vond de Marokkaans international met een lage voorzet, maar het schot van de spelmaker vanaf een meter of elf werd door De Gea knap gekeerd.

Daarna was het toch vooral Man United dat aandrong. Verder dan schoten van Mason Greenwood (net naast), Scott McTominay (gestopt door Edouard Mendy) en Fred (ook naast) kwam de ploeg niet, waardoor het 0-0 bleef. En dus loopt nummer twee Man United niet drie, maar slechts één punt in op koploper en stadgenoot Manchester City. Het gat is daardoor twaalf punten met nog twaalf duels te spelen. Bovendien lieten ook nummer drie Leicester City (1-3 tegen Arsenal), nummer vier West Ham United (2-1 tegen City zelf) en dus nummer vijf Chelsea dit weekend punten liggen. De ploeg van manager Pep Guardiola zal dus ongetwijfeld bijzonder content zijn met dit speelweekend.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.