Manchester City vervolgt superreeks: dit keer stelen de verdedigers de show

Reacties

Ook het dit seizoen uitstekend presterende West Ham United heeft Manchester City niet af kunnen stoppen. De lichtblauwe trein van machinist Pep Guardiola dendert op volle snelheid verder en noteerde zaterdagmiddag de twintigste (!) overwinning op rij. De spotlights waren dit keer voor het centrale verdedigingsduo.

Manchester City vervolgt superreeks: dit keer stelen de verdedigers de show
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
2 - 1
West Ham United
West Ham United

Man City is bezig aan een ongekende serie. Op 15 december 2020 eindigde het thuisduel met West Bromwich Albion in 1-1, waarna The Citizens begonnen aan hun zegetocht. In de Premier League werd sindsdien gewonnen van Southampton, Newcastle United, Chelsea, Brighton & Hove Albion, Crystal Palace, Aston Villa, WBA, Sheffield United, Burnley, Liverpool, Tottenham Hotspur, Everton en Arsenal. In het League Cup-toernooi werden Arsenal en Manchester United geklopt, in de FA Cup won City van Birmingham City, Cheltenham Town en Swansea City, waarna midweeks een Champions League-overwinning bij Borussia Mönchengladbach volgde.

De overwinning tegen het op een CL-ticket jagende West Ham United was zodoende de twintigste (!) zege op rij in alle competitie voor de ploeg van Guardiola. Hoewel hij voor het eerst sinds lange tijd weer Kevin De Bruyne én Sergio Agüero samen in de basis zette, en daarnaast de beschikking had over aanvallende krachten als Ferran Torres en Riyad Mahrez, waren het de centrumverdedigers die het zaterdagmiddag deden voor de thuisploeg.

Beckham in het vizier
In een stroperige eerste helft was het namelijk Rúben Dias die de score met het hoofd opende, na een heerlijke voorzet van De Bruyne. Voor de Belg was het zijn 77ste assist in de Premier League, waardoor hij wat dat betreft nu in de toptien aller tijden van de Premier League staat. Hij heeft David Beckham (80) in het vizier, maar moet nog even aan de bak om koploper Ryan Giggs (162) te achterhalen. Met een intikker zorgde West Ham-spits Michail Antonio kort voor rust voor de verdiende 1-1.

Dat was voor City overigens de eerste tegengoal sinds 15 december, toen uitgerekend Dias in het hierboven genoemde duel met WBA een eigen goal liet noteren. Sindsdien hield de koploper 629 minuten op rij de nul in het eigen Etihad Stadium, tot de goal van Antonio. West Ham kon die 1-1 stand echter niet vasthouden, want in een tweede helft waarin City veel beter was, schoot John Stones de bal na terugleggen van Mahrez hard binnen.

Opmerkelijke statistiek: Dias en Stones stonden dit seizoen zestien keer samen in het hart van de defensie. In die duels scoorden zij gezamenlijk vijf keer, maar hoefden ze er slechts drie te incasseren. De ongebruikelijke defensieve dubbelslag van zaterdagmiddag was dus goed voor de drie punten, mede omdat Tomas Soucek in de laatste minuut nét tekort kwam om de 2-2 binnen te werken.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Premier League

Stand Premier League 2020/2021

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
27
5
6
83-32
+51
86
2
Manchester United
38
21
11
6
73-44
+29
74
3
Liverpool
38
20
9
9
68-42
+26
69
4
Chelsea
38
19
10
9
58-36
+22
67
5
Leicester City
38
20
6
12
68-50
+18
66
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.