Van de voorgaande zes duels met Leicester City wist Arsenal er maar eentje te winnen, maar zondagmiddag volgde er weer eens een (belangrijke) driepunter. De Nederlands getinte derby tussen Crystal Palace en Fulham eindigde onbeslist.

Leicester City
1 - 3
Arsenal
Arsenal

The Foxes en The Gunners beleefden afgelopen donderdag twee totaal verschillende Europa League-avonden. Leicester City verloor thuis met 0-2 van Slavia Praag en werd daardoor uit het toernooi geknikkerd, terwijl Arsenal tegen Benfica (3-2 winst) in de slotfase juist ontsnapte en zich plaatste voor de achtste finale. Zondagmiddag liet de thuisploeg al vroeg zien op jacht te willen gaan naar eerherstel. In de zesde minuut pikte Youri Tielemans de bal bij de zijlijn op, hij mocht vervolgens zomaar doorlopen en schoot de bal in de verre hoek.

Die 1-0 leek lange tijd ook de ruststand te worden, maar in de laatste minuten voor de pauze gebeurde er plotseling van alles. Eerst kopte verdediger David Luiz raak uit een vrije trap, waarna het op slag van rust ook nog 1-2 werd. De VAR constateerde dat Leicester-middenvelder Wilfred Ndidi hands had gemaakt in de zestien, scheidsrechter Paul Tierney bekeek de beelden zelf ook en gaf inderdaad een penalty. Die werd koeltjes benut door Alexandre Lacazette.

Na rust ging het van kwaad tot erger voor Leicester. Eerst ging Harvey Barnes per brancard naar de kant met een op het oog nare blessure, kort daarna tikte Nicolas Pépé de 1-3 binnen. Dat bleek ook de eindstand, waardoor Arsenal goede zaken doet in de strijd om de Europese plekken. Voor spits Jamie Vardy was het een aparte middag. De goalgetter van Leicester (dat dus een belabberde week beleeft) scoorde elf keer in de voorgaande twaalf duels met de Londenaren, maar werd nu aan banden gelegd.

Crystal Palace
0 - 0
Fulham
Fulham

De thuisploeg (met Patrick van Aanholt én Jairo Riedewald negentig minuten lang binnen de lijnen) was vrijwel de gehele wedstrijd de mindere ploeg, maar het oppermachtige Fulham van basisklant Kenny Tete en bankzitter Terence Kongolo kon maar niet doorbijten. En dat terwijl de tegen degradatie knokkende ploeg de drie punten zéér goed kon gebruiken. Die overwinning kwam er niet, mede door een aantal goede reddingen van Palace-keeper Vicente Guaita.