Ziyech heeft aandeel in comeback van Marokko tegen Slowakije

Marokko heeft de tweede oefeninterland in aanloop naar het WK winnend afgesloten. Slowakije, dat Oranje zaterdag nog op 1-1 hield, moest er tegen de ploeg van bondscoach Hervé Renard aan geloven: 2-1.

Hakim Ziyech en Karim El Ahmadi startten net als afgelopen donderdag tegen Oekraïne (0-0) in de basis, net als Nordin Amrabat. Marokko startte uiterst fel tegen de Slowaken en zette daarmee de toon voor de hele eerste helft. De ploeg van Renard legde de bezoekers de wil op, maar één ding ontbrak: doelpunten.

Daarmee had Marokko hetzelfde probleem als in de eerdere oefenwedstrijd tegen Oekraïne, waarin de ploeg ook kansen kreeg op een doelpunt. Tegen Slowakije kreeg Ziyech in de eerste helft een van de grootste kansen. De middenvelder van Ajax haalde rond de de rand van het strafschopgebied uit, maar via doelman Michal Sulla en de binnenkant van de paal ging de bal er uiteindelijk niet in. Ook El Ahmadi, wiens schot werd aangeraakt en naast zeilde en Amrabat, die in het zijnet schoot, waren niet succesvol.

Het gebrek aan scherpte voor de goal kwam Marokko na rust duur te staan. De Slowaken, die in de eerste helft nauwelijks voor het doel van Marokko kwamen, openden na een uur wel de score. Invaller Jan Gregus kreeg de bal aangespeeld van Albert Rusnak en haalde van afstand uit. Zijn schuiver vloog in de linkerhoek achter keeper Yassine Bounou.

De tegentreffer leek voor Marokko een signaal dat er een tandje bij moest. De gelijkmaker volgde snel. Renard bracht Ayoub El Kaabi in en vier minuten later was het raak. Uit een corner van Ziyech, die nog door een Slowaaks hoofd werd getoucheerd, kopte de spits binnen. Voor El Kaabi was het al zijn elfde goal in negen interlands.

Vlak na de 1-1 kwam Marokko ook bijna op voorsprong. Amine Harit, na rust ingevallen, ging de combinatie aan, maar tikte de bal net te ver voor zich uit toen hij deze terugkreeg. De middenvelder van Schalke 04 schoot ver over, maar de actie die eraan voorafging mocht er zijn. De 2-1 kwam er tien minuten later alsnog. El Kaabi kon na een voorzet net bij de bal, die werd weggekopt, maar Younes Belhanda stond paraat, nam met zijn borst aan en schoot raak. Meteen daarna maakte Ziyech plaats voor Mehdi Carcela, door Granada verhuurd aan Standard Luik. Goals vielen er daarna niet meer.

Marokko sluit de voorbereiding op het WK zaterdag af met een oefeninterland tegen Estland. Op het WK speelt Marokko in de groepsfase tegen Spanje, Portugal en Iran.