Gevaarlijke Ziyech kan Marokko niet langs Oekraïne gidsen

Marokko is de voorbereiding op het WK begonnen met een gelijkspel tegen Oekraïne. In het oefenduel waarin bondscoach Hervé Renard van de Marokkanen experimenteerde met meerdere systemen werd niet gescoord.

Noussair Mazraoui hoopte tegen Oekraïne zijn debuut voor de Marokkaanse ploeg te mogen maken, maar daar kwam het niet van. De jonge Ajacied werd verrassend op de reservelijst voor het WK gezet en zat donderdag van begin tot eind op de bank. Daar begon ook Sofyan Amrabat, terwijl Karim El Ahmadi en Hakim Ziyech een basisplaats hadden bij Marokko.

Ziyech was in de matige eerste helft de meest opvallende speler op het veld. De middenvelder kreeg zelf de eerste twee kansen van de wedstrijd, maar was ongelukkig in de afronding. Eerst schoot Ziyech na gegrabbel van Andriy Pyatov via de doelman over en niet veel later tikte de keeper van Oekraïne een knappe volley van de Ajacied op de paal.

Tien minuten voor rust leek Nordin Amrabat op aangeven van Ziyech de score te gaan openen. Pyatov kwam echter op tijd uit zijn doel en schoot de bal tegen Amrabat aan, waarna het speeltuig net naast het Oekraïense doel hobbelde. Even daarvoor had Yevhen Konoplyanka de enige serieuze kans namens Oekraïne in de eerste helft om zeep geholpen. De aanvaller schoot in het zijnet.

Marokko was duidelijk meer gemotiveerd voor de oefenwedstrijd in Genève dan tegenstander Oekraïne. Dat bleek ook in de tweede helft, maar Marokko wist het vele balbezit niet om te zetten in kansen. Oekraïne kwam na rust zelfs het dichtst bij een doelpunt: tot twee keer toe werd een schot geblokt. Pas acht minuten voor tijd, kort na de invalbeurt van Sofyan Amrabat, werd Marokko weer eens gevaarlijk. Een van richting veranderd schot van Ziyech werd met moeite gekeerd door Pyatov en dus eindigde het duel zoals hij begonnen was (0-0).

Voor de start van het WK speelt Marokko nog twee vriendschappelijke wedstrijden. Aankomende maandag is Slowakije de tegenstander; vijf dagen later wacht Estland. Op het WK speelt Marokko in de groepsfase tegen Spanje, Portugal en Iran.