Zivkovic maakt Premier League-debuut bij volgende dreun voor Sheffield United

Reacties

Sheffield United heeft opnieuw schade opgelopen in de strijd om Europees voetbal. Op bezoek bij Newcastle United ging het zondagmiddag pijnlijk mis voor de Premier League-promovendus, die een barre herstart beleeft.

Zivkovic maakt Premier League-debuut bij volgende dreun voor Sheffield United
© Pro Shots
Newcastle United
Newcastle United
3 - 0
Sheffield United
Sheffield United

Sheffield United was het grote slachtoffer van een technische dwaling bij de eerste Premier League-wedstrijd na de coronabreak. Door een unieke situatie waarbij de doellijntechnologie niet goed functioneerde werd de club bestolen in de uitwedstrijd tegen Aston Villa. De bal was duidelijk over de lijn, maar het doelpunt telde niet omdat de technische hulpmiddelen niet het juiste signaal gaven aan de arbitrage. De ploeg van manager Chris Wilder kwam zo niet verder dan 0-0 en verspeelde twee dure punten bij het gevecht in de subtop.

In een povere eerste helft was de grootste kans op St. James Park zondag voor Joelinton. Het was bijna sneu voor de recordaankoop (44 miljoen euro) hoe hij de mogelijkheid verprutste. De Newcastle-aanvaller lag al onder een vergrootglas omdat hij dit seizoen nog maar één keer had gescoord in de Premier League en struikelde nu op het moment suprême over zijn eigen benen.

De flater van Joelinton werd in de tweede helft ruimschoots goedgemaakt door Newcastle, dat werd geholpen door rood voor John Egan. Kort nadat de Sheffield United-verdediger van het veld was gestuurd, opende Allan Saint-Maximin van dichtbij de score na een fout van Enda Stevens: 1-0. Die goal gaf Newcastle zichtbaar vertrouwen en de ploeg denderde door. Matt Ritchie verdubbelde de marge met een droge knal in de korte hoek en Joelinton bepaalde de eindstand in de 78ste minuut op 3-0 met een intikker uit een voorzet van Miguel Almirón. Voor de spits betekende het een verdubbeling van zijn doelpuntentotaal in het shirt van Newcastle.

Zivkovic
Vlak voor die derde goal was Richairo Zivkovic ingevallen bij de bezoekers. Voor de ex-Ajacied, die gehuurd wordt van Changchun Yatai, betekende het zijn debuut voor de Engelse club. Zivkovic moet hopen dat hij in de komende weken meer speeltijd krijgt als er wel eer valt te behalen. Sheffield United heeft als nummer zeven van de Premier League nog uitzicht op het halen van Europees voetbal, maar moet wel in de achtervolging. Bij Newcastle is de druk er eigenlijk al af nu de club zo goed als veilig is door de positie in de middenmoot.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.