Opmerkelijke verklaring voor PL-blunder: 'In meer dan 9.000 duels nog nooit gebeurd'

Reacties

Hawk-Eye Innovations heeft uitleg gegeven over de problemen met de techniek bij de niet toegekende goal van Sheffield United woensdagavond. Volgens het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de doellijntechnologie in de Premier League is het eigenlijk misgegaan door pure pech.

Opmerkelijke verklaring voor PL-blunder: 'In meer dan 9.000 duels nog nooit gebeurd'
© Pro Shots
Aston Villa
Aston Villa
0 - 0
Sheffield United
Sheffield United

Terug naar minuut 42 bij de Premier League-wedstrijd tussen Aston Villa en Sheffield United. Villa-doelman Ørjan Nyland blunderde bij een vrije trap van de bezoekers en eindigde met de bal in zijn handen in zijn eigen doel. Uit de herhaling bleek dat de bal duidelijk over de lijn was, maar scheidsrechter Michael Oliver kreeg geen signaal van de doellijntechnologie. De VAR greep ook niet in. Er werd vertrouwd op de techniek en dat was in dit geval ten onrechte. Sheffield United werd zo bestolen.

In een verklaring zegt Hawk-Eye Innovations: 'De arbitrage kreeg geen signaal via het horloge of via de oortjes. Het beeld van de zeven camera's die op de tribunes geplaatst zijn met de focus op het doelgebied werd geblokkeerd door de keeper, een verdediger en een doelpaal. Deze mate van blokkeren hebben we nog nooit gezien in de meer dan negenduizend wedstrijden waarbij er al gebruik is gemaakt van de Hawk-Eye doellijntechnologie.'

Het technologiebedrijf bevestigt dat de camera's vooraf in lijn met de protocollen zijn getest en dat door de arbitrage vooraf ook is bevestigd dat alles naar behoren werkte. Hawk-Eye Innovations heeft zijn excuses aangeboden bij Sheffield United.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.