Zinderende ontknoping in België door Klassieker-zege Anderlecht

Anderlecht heeft de titelstrijd in België weer een stuk spannender gemaakt door te winnen bij koploper Club Brugge: 1-2. Door de zege in de Belgische Klassieker heeft de club uit Brussel nog maar twee punten achterstand.

De wedstrijd begon met ruim een kwartier vertraging, want er waren problemen met het systeem van de videoscheidsrechter (VAR). De wedstrijd kwam daarna moeizaam op gang. Anderlecht moest winnen, maar daar was in eerste instantie weinig van te zien. Halverwege de eerste helft werden de bezoekers pas gevaarlijk.

Na een uitstekende actie van Lazar Markovic stuitte Lukasz Teodorczyk op Vladimir Gabulov en na ruim een half uur hield de doelman van Club Brugge de Poolse spits opnieuw van scoren af. Namens de thuisclub, waar Stefano Denswil en Ruud Vormer een basisplaats hadden, kreeg Brandon Mechele zeven minuten voor rust een grote kans, maar Matz Sels redde uitstekend. Op slag van rust gaf Lawrence Visser een strafschop aan Club Brugge, omdat Josué Sa een voorzet van Hans Vanaken tegen zich aan geschoten kreeg. Na contact met de VAR besloot de scheidsrechter zijn beslissing terug te draaien.

Na rust kwam de koploper iets beter in de wedstrijd, maar in de 58ste minuut zorgde Teodorczyk voor de voorsprong van Anderlecht. De spits leek daarbij buitenspel te staan, maar het doelpunt werd goedgekeurd. Een kwartier later scoorden de bezoekers opnieuw; Ryota Morioka werkte uit een vrije via de paal binnen. Tien minuten voor tijd kwam Club Brugge nog terug tot 1-2, maar verder dan de aansluitingstreffer van Abdoulaye Diaby kwam de ploeg van trainer Ivan Leko niet.

Door de overwinning heeft Anderlecht nu nog maar twee punten achterstand op koploper Club Brugge. Er staan in de Belgische kampioenspoule nog drie wedstrijden op het programma. Club Brugge speelt nog tegen Charleroi (uit), Standard Luik (uit) en AA Gent (thuis), terwijl Anderlecht nog duels afwerkt met Standard Luik (thuis), AA Gent (uit) en RC Genk (thuis).