Vormer bekroont keuze Koeman, Bandé degradeert

Ruud Vormer heeft Club Brugge zondagmiddag hoogstpersoonlijk de zege bezorgd op bezoek bij Sint-Truiden. Hassane Bandé beleefde een vervelende middag met KV Mechelen.

Sint-Truiden - Club Brugge 0-1
Brugge had het bepaald niet makkelijk bij de nummer tien. Met naast Vormer ook Kenneth Vermeer, Stefano Denswil en Jordy Clasie in de basis beet de koploper zich ruim een uur lang stuk op de defensie van de thuisploeg. In de 69ste minuut brak Vormer toch het verzet. De middenvelder passeerde doelman Kenny Steppe met een bekeken schuiver in de benedenhoek.

Dankzij sterk keeperswerk van Vermeer trok Brugge de zege over de streep, waardoor de koploper met een ruime voorsprong aan de Belgische play-offs begint. Het verschil met Anderlecht bedraagt zes punten.

KV Mechelen - Waasland-Beveren 2-0
Hassane Bandé, die in de zomer de overstap maakt naar Ajax, maakte met zijn elfde seizoenstreffer de 2-0 voor de thuisploeg, maar kon daarmee niet voorkomen dat Mechelen als hekkensluiter degradeert uit de Jupiler Pro League. Nummer vijftien Eupen won namelijk met 4-0 van Mouscron en eindigde daarmee op doelsaldo boven Mechelen. De vier goals van Eupen vielen in de laatste twintig minuten van de wedstrijd.

Dennis van Wijk is de Nederlandse coach van KV Mechelen.