Anderlecht breekt titelstrijd weer open na zege op Club Brugge

Reacties

Anderlecht heeft de Belgische titelstrijd weer helemaal opengebroken. In eigen huis was de formatie van Hein Vanhaezebrouck te sterk voor Club Brugge: 1-0.

Anderlecht breekt titelstrijd weer open na zege op Club Brugge

Bij Club Brugge waren er in de topper basisplaatsen Voor Stefano Denswil en Ruud Vormer. Jordy Clasie moest genoegen nemen met een plaats op de bank en Kenneth Vermeer is geblesseerd. Voor de wedstrijd bevestigde de kersverse sportief directeur Luc Devroe dat Vanhaezebrouck ook volgend seizoen de coach is van Anderlecht.

Het enige doelpunt van de wedstrijd viel kort na de pauze en kwam op naam van Lukasz Teodorczyk. De Poolse aanvaller knikte een vrije trap van Adrien Trebel tegen de touwen. Anderlecht liet vervolgens de kansen op de tweede treffer liggen, waarna Club Brugge bijna op gelijke hoogte kwam. Abdoulay Diaby dacht al te hebben gescoord, maar na ingrijpen van de videoref ging dit feestje niet door vanwege buitenspel.

Clasie kwam het laatste kwartier als invaller binnen de lijnen. De middenvelder kon het puntenverlies echter niet voorkomen. Door de nederlaag ziet Club Brugge Anderlecht tot drie punten naderen. Het kampioenschap is dus weer helemaal open in België.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.