Vormer keert weer zonder zege terug uit Genk

Reacties

In de jacht op de Belgische titel heeft Club Brugge vrijdag andermaal genoegen moeten nemen met minder dan een zege. RC Genk bezorgde Ruud Vormer en co het volgende puntenverlies in de play-offs (1-1).

Vormer keert weer zonder zege terug uit Genk

Club Brugge heeft in de play-offs om de Belgische titel nog geen grote indruk gemaakt. De lijstaanvoerder won slechts twee van de eerste vijf duels, al heeft het desondanks nog een mooie marge ten opzichte van de concurrentie. Om een volgende stap te zetten richting de lonkende titel moest de ploeg van trainer Ivan Leko afrekenen met een beroerde reeks. Sinds 9 februari 2014 leverde het bezoek aan Genk geen zege meer op.

Club Brugge was van plan na vier jaar weer te kunnen juichen in de Luminus Arena. Vormer was een van de spelers die in de eerste helft de intenties van de gasten in de score tot uitdrukking had kunnen brengen. De middenvelder, die geen van zijn vijf voorgaande competitieduels bij Genk won, slaagde er ondanks enkele gevaarlijke pogingen niet in Club Brugge aan een voorsprong te helpen. Ook was het Stefano Denswil niet gegeven de gasten aan de 0-1 te helpen, zoals aan de andere kant Leandro Trossard verzuimde Genk met een positieve marge de rust in te laten gaan.

In de tweede helft voerde Brugge de druk op. Na ruim een uur brak Wesley Morais de ban op aangeven van Abdoulay Diaby. Maar een lang leven was die Brugse voorsprong niet beschoren. Vier minuten na de 0-1 bracht Trossard met een rake kopbal de 1-1 op het scorebord. Het bleek de laatste treffer van de avond, waarop Jordy Clasie in de 85ste minuut nog inviel bij Club Brugge. Door het resultaat kan nummer twee Anderlecht zondag de achterstand op Club Brugge terug brengen tot vijf punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.