Club Brugge slikt ondanks pikstart Vormer bittere pil

Reacties

Club Brugge heeft op jacht naar de titel tegen Standard Luik genoegen moeten nemen met een punt. Ruud Vormer legde de basis voor een spektakelstuk, dat op de valreep een voor Brugge bitter einde kreeg (4-4).

Club Brugge slikt ondanks pikstart Vormer bittere pil

Twee nederlagen in de play-offs waren een bewijs dat Club Brugge nog niet de juiste vorm te pakken had om het seizoen met de titel een passend slot te geven. Vormer, die zelf ook niet in beste doen was, weet dat ook aan het hoge verwachtingspatroon. Donderdag tegen Charleroi liet de ploeg van trainer Ivan Leko zich echter alweer van zijn goede kant zien (6-0), waarbij Vormer met een treffer zijn bijdrage leverde.

Drie dagen na de eclatante zege volgde een bevestiging van de hervonden vorm. Standard Luik keek binnen een half uur tegen een 2-0 achterstand aan. Vormer was de beul voor de Waalse gasten. In de zevende minuut brak hij de ban met een schot, waarmee hij zijn seizoentotaal op twaalf treffers bracht. Remco Torken (SK Beveren) was achttien jaar geleden de laatste Nederlander die in België in één seizoen zo vaak scoorde. In de 29ste minuut stond Vormer met een puntgave voorzet op het hoofd van Wesley aan de basis van de 2-0.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De tweede Brugse treffer was allerminst de genadeklap voor Standard. Edmilson verkleinde de marge na ruim een half uur, zoals hij dat ook deed nadat Abdoulau Diaby op schitterende wijze Club Brugge op 3-1 had gezet. In de 66ste minuut maakte Renaud Emond de Luikse inhaalrace compleet. Maar de aanvaller leek het veld te verlaten als schlemiel. In de 81ste minuut leverde hands van hem Club Brugge een strafschop op. Diaby maakte geen fout vanaf elf meter. Maar diep in blessuretijd maakte de vreugde bij de thuisploeg plaats voor een bittere teleurstelling door de 4-4 van Duje Cop.

Met het resultaat profiteerde Club Brugge niet van de uitglijder van Anderlecht, dat zaterdag onderuit was gegaan tegen RC Genk. Het verschil tussen de twee clubs is zeven punten. AA Gent kan de tweede plaats overnemen bij een zege op Charleroi later op de avond.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.