Denswil en Vormer belangrijk bij waanzinnige herrijzenis Club Brugge

Club Brugge heeft precies op het juiste moment de kampioensvorm weer gevonden. Daags na het puntenverlies van concurrent Anderlecht werd donderdagavond door Ruud Vormer en zijn collega's eenvoudig afgerekend met Charleroi: 6-0.

In de kampioenspoule leek Club Brugge zijn in de reguliere competitie opgebouwde voorsprong volledig te gaan verspelen. Nadat er bij de eerste wedstrijd nog gewonnen werd van Racing Genk, werd verloren van AA Gent en Anderlecht.

Tegen Charleroi was allesbehalve te merken dat die resultaten het vertrouwen hebben aangetast. In de eerste minuut was het al raak via Wesley en na doorkoppen van Stefano Denswil kwam de thuisploeg in de 27ste minuut uit een corner al op 2-0 via Aboulay Diaby. Een belangrijke rol voor Ruud Vormer kon vervolgens niet uitblijven en zijn moment kwam er in de 32ste minuut. De winnaar van de Belgische Gouden Schoen kopte bij de tweede paal raak.

Nog voor rust werd een treffer van Vormer afgekeurd na inmenging van de videoscheidsrechter, maar in de tweede helft liep Club Brugge alsnog uit naar een grootse zege. Wesley, Hans Vanaken en Lior Refaelov lieten de score oplopen tot 6-0.

De Bruggenaren hebben met nog zes wedstrijden te gaan een voorsprong van zes punten op Anderlecht, dat woensdag met 2-1 verloor van Standard Luik. De van Feyenoord gehuurde Kenneth Vermeer kan door een blessure geen rol meer spelen voor Club Brugge in de titelstrijd.