Vormer helpt Club Brugge aan cruciale zege in titelstrijd

Club Brugge heeft maandag tegen RC Genk uitstekende zaken gedaan in de strijd om de Belgische titel. De koploper ging mede dankzij Ruud Vormer in de blessuretijd van haar eerste duel in Play-off 1 met de drie punten aan de haal: 1-0.

Net als Vormer stonden ook Stefano Denswil en doelman Kenneth Vermeer aan de aftrap in Brugge, terwijl Jordy Clasie op de bank plaatsnam. Voormalig NEC-aanvaller Anthony Limbombe, die vorige week debuteerde voor het Belgische nationale elftal, stichtte echter het eerste gevaar. In de twintigste minuut leek de thuisploeg zelfs op voorsprong te komen, maar een inzet van Brandon Mechele uit een vrije trap van Denswil raakte de lat.

In de tweede helft bleef Club Brugge de bezoekers onder druk zetten, maar de kansen waren schaars. Vormer, die in februari werd uitgeroepen tot de beste speler van 2017 in België, nam in de extra tijd het voortouw en ging gewillig neer in het strafschopgebied na contact met Genk-verdediger Jere Uronen. Scheidsrechter Lawrence Visser twijfelde even, maar besloot na onderhoud met de videoarbitrage een strafschop te geven. Die werd benut door invaller Lior Refaelov.

Door de late overwinning zet Brugge een belangrijke stap richting het kampioenschap. Door de 0-2 zege van AA Gent op Anderlecht op zondag staan die twee ploegen op 28 punten, Brugge heeft er negen meer. Er staan nog negen speelrondes op het programma in Play-off 1.