Vormer bekroont Belgisch topjaar met historische Gouden Schoen

Reacties

Ruud Vormer heeft woensdagavond in België de Gouden Schoen gewonnen. De middenvelder van Club Brugge is daarmee de beste speler over het kalenderjaar 2017. Vormer kreeg meer stemmen dan Youri Tielemans en Leander Dendoncker.

Vormer bekroont Belgisch topjaar met historische Gouden Schoen

Vormer was vorig jaar ook al genomineerd, nadat hij in 2015/16 de landstitel had gewonnen met Club. Toen moest hij echter genoegen nemen met een derde plek achter teamgenoot José Izquierdo en Anderlecht-spits Lukasz Teodorczyk. Vorig seizoen moesten Vormer en de rest van de Nederlandse enclave in Brugge de landstitel aan Anderlecht laten, maar inmiddels is Club de trotste en overtuigende koploper van de Jupiler Pro League. Sinds dit seizoen draagt Vormer de aanvoerdersband in het Jan Breydel Stadion, met negen doelpunten en niet minder dan vijftien assists is zijn inbreng enorm.

Vormer is de derde Nederlander die de prijs wint, al won de in Amsterdam geboren Marokkaans international Mbark Boussoufa de prijs in 2006 én 2010 ook al. Jan Boskamp was in 1975 als speler van kampioen RWDM de eerste buitenlandse winnaar van de prijs die sinds 1954 wordt uigereikt, daaraan kleeft bovendien een bijzonder verhaal. De huidige analist veilde zijn award zes jaar geleden voor het goede doel, de krant Het Laatste Nieuws won die veiling, en bezorgde de Schoen vervolgens terug bij Boskamp. Een jaar later was Rob Rensenbrink de opvolger van Boskamp, ruim veertig jaar later is Vormer de volgende Nederlander die de prijs op zijn naam heeft geschreven.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.