Hoofdrol Vormer in Houdini-act Club Brugge

Club Brugge is zondag op bezoek bij Antwerp FC ontsnapt aan een nederlaag. Ruud Vormer was de held van de Belgische koploper (2-2).

Antwerp FC was op De Bosuil hard op weg Club Brugge de derde nederlaag van het seizoen toe te brengen. Dankzij goals van Matheus en William Owusu leidde de thuisploeg met 2-0. Die voorsprong stond tot de 89ste minuut op het scorebord.

In de slotfase toonde Club Brugge zich een Houdini, waarbij Vormer de hoofdrol vertolkte. De aanvoerder tekende voor de assist voor de aansluitingstreffer van Ivan Tomecak. In blessuretijd was hij zelf de man die voor de bevrijding zorgde. Na een tikje van Jordy Clasie zette Vormer van dichtbij de gelijkmaker op het scorebord.

Kenneth Vermeer, die vrijdag werd overgenomen van Feyenoord, was nog niet speelgerechtigd. Naast Vormer en Clasie had Stefano Denswil een basisplaats bij Club Brugge.

Club Brugge heeft ondanks het puntenverlies nog een riante voorsprong. Nummer twee Charleroi heeft een achterstand van negen punten.