Ziekenboeg van Europese tegenstanders Feyenoord en PSV loopt leeg

Reacties

Een week voor de eerste confrontatie met Feyenoord is de ziekenboeg bij AS Roma bijna leeg. Ook Borussia Dortmund ziet richting het heenduel met PSV in de Champions League een hele reeks spelers terugkeren.

Ziekenboeg van Europese tegenstanders Feyenoord en PSV loopt leeg
© Pro Shots

Do 15 feb.

Di 20 feb.

Waar PSV en Dortmund pas op 20 februari tegenover elkaar staan in Eindhoven, komt het duel tussen Feyenoord en Roma al snel dichterbij. Over een week staat de eerste wedstrijd in de tussenronde van de Europa League al op het programma in De Kuip. Na het ontslag van trainer José Mourinho was al duidelijk dat Daniele De Rossi de wind behoorlijk in de zeilen heeft. En dan heeft de interim-trainer ook nog steeds meer te kiezen.

Waar Mourinho dit seizoen al meerdere malen klaagde over het grote aantal afwezigen in de selectie en de vele blessures, was De Rossi deze week juist zeer te spreken over de kwaliteit van zijn ploeg. En dan is er ook nog eens goed nieuws op het blessurefront. Richting de Serie A-topper tegen Inter heeft Chris Smalling de training hervat na maanden afwezigheid door blessures, waardoor alleen spits Tammy Abraham nog geblesseerd is.

Dortmund
Ook uit Dortmund komen er positieve geluiden. Waar PSV geteisterd wordt door blessures, kan trainer Edin Terzic vrijdag tegen Freiburg weer een beroep doen op doelman Gregor Kobel, middenvelder Julian Brandt en aanvoerder Marco Reus. Verder zijn rechtsback Julian Reyerson en aanvaller Karim Adeyemi hersteld van blessures en is Jadon Sancho na een spierblessure op de weg terug. De Engelse aanvaller is nog wel een twijfelgeval.

Als Sancho het duel met Freiburg haalt, is middenvelder Felix Nmecha de enige speler bij Dortmund die nog aan de kant staat bij Dortmund, dat Sébastien Haller nog mist vanwege de Afrika Cup. Wat dat betreft zijn er bij PSV meer zorgen met de langdurige blessure van Noa Lang. Ook Armel Bella-Kotchap en Joey Veerman ontbraken de afgelopen weken. Bij Feyenoord missen Justin Bijlow, Gernot Trauner en Quinten Timber het duel met Roma.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer AS Roma
Meer over AS Roma
Meer Borussia Dortmund
Meer over Borussia Dortmund
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.