Haller blijft koel na heldenrol voor Ivoorkust op Afrika Cup: 'Doel bereikt'

Reacties

Sébastien Haller groeide woensdag uit tot matchwinner bij Ivoorkust in de halve finale van de Afrika Cup tegen DR Congo, maar de voormalig spits van FC Utrecht en Ajax stond na afloop ogenschijnlijk koeltjes voor de camera van Canal+.

Haller blijft koel na heldenrol voor Ivoorkust op Afrika Cup: 'Doel bereikt'
© Pro Shots
Ivoorkust
Ivoorkust
1 - 0
DR Congo
DR Congo

Haller bracht het Stade Olympique Alassane Ouattara in Abidjan na ruim een uur in extase door de 1-0 te maken voor het gastland Ivoorkust. De aanvaller van Borussia Dortmund volleerde een voorzet van Max Gradel met een stuit binnen. De Oranje Olifanten behielden de voorsprong en kunnen zich opmaken voor een finale tegen Nigeria, dat in de halve eindstrijd afrekende met Zuid-Afrika.

Na afloop was Haller niet zo euforisch als een aantal teamgenoten en de bondscoach van Ivoorkust. 'Ons doel was om de finale te bereiken en dat is gelukt', vertelde de gereserveerde voormalig topscorer van de Eredivisie. 'We hebben eerder dit toernooi een paar misstappen gemaakt, maar we weten wat we kunnen en lieten vandaag zien dat we een hecht team zijn.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Mijn doelpunt was natuurlijk heel belangrijk, maar ik was niet alleen gefocust op een goal maken. Mijn voornemen was vooral om het team te helpen', aldus Haller, wiens teamgenoot Franck Kessié na afloop iets uitbundiger was. 'Wat we vandaag hebben laten zien, moeten we ook in de finale brengen', aldus de middenvelder van Al-Ahli in Saoedi-Arabië.


Kessié kwam ook terug op de achtste finales, waarin Ivoorkust tegen Senegal ternauwernood ontsnapte aan een uitschakeling. 'Al heb je nog 10 procent kans op succes, je moet er altijd in blijven geloven. Dat je daarna alsnog succesvol kan zijn, maakt het voetbal zo mooi. We wisten dat het na de groepsfase alleen maar beter kon gaan', zei de ex-speler van onder andere AC Milan en Barcelona.

Droom
Bondscoach Emerse Fae van Ivoorkust was door het dolle heen: 'We zijn zo gelukkig en ontroerd. Het is als een droom die uitkomt, zeker als je kijkt naar twee weken geleden, toen we verloren van Equatoriaal-Guinea. Niemand kon zich toen nog voorstellen dat we de finale in ons eigen land zouden halen', besluit Fae. Ivoorkust kan de Afrika Cup zondag (21.00 uur) voor de derde keer winnen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.