Bond weigert aftreden van veelbesproken president Eto'o

Reacties

Samuel Eto'o mag van het bestuur aanblijven als president van de Kameroense bond. De oud-voetballer had zijn ontslag ingediend na de slechte prestaties van het land op de Afrika Cup, maar dit werd niet geaccepteerd.

Bond weigert aftreden van veelbesproken president Eto'o
© Pro Shots

Dit is een opvallend besluit van het uitvoerend comité bij de Kameroense bond, omdat er afgelopen week weer veel onrust ontstond rondom de president die viermaal werd verkozen tot Afrikaans Voetballer van het Jaar. Eto'o zou in zijn functie als bondspresident betrokken zijn bij matchfixing, machtsmisbruik, fysieke bedreigingen, het aansporen tot geweld en het verspreiden van valse informatie. De Afrikaanse bond heeft bevestigd dat er in deze zaak onderzoek wordt gedaan.

In Kameroen kwam de bond maandag bijeen om de prestaties van het nationale team in Ivoorkust te bespreken, aan het begin van de vergadering bood Eto'o zijn ontslag aan. Na de vergadering besloot het voltallige comité dit ontslag niet te accepteren, zo is te lezen in een statement van de bond. Kameroen, vijfvoudig winnaar van de Afrika Cup, werd vorige maand al in de achtste finale van het eindtoernooi uitgeschakeld door Nigeria. Daarvoor was het land met de hakken over de sloot door de groepsfase gekomen. De vroege uitschakeling heeft nog geen gevolgen gehad voor bondscoach Rigobert Song.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.