Weer onrust rond Eto'o: verdacht van matchfixing en bedreigingen

Reacties

Oud-voetballer Samuel Eto'o is opnieuw onderwerp van een schandaal geworden. De huidige president van de Kameroense bond wordt verdacht dat hij in deze functie betrokken was bij matchfixing, machtsmisbruik, fysieke bedreigingen, aansporen tot geweld en het verspreiden van valse informatie. Zowel de Afrikaanse bond als de FIFA is aan het werk gezet voor deze zaak.

Weer onrust rond Eto'o: verdacht van matchfixing en bedreigingen
© Pro Shots

The Athletic meldt dat het berichten, e-mails, brieven en audio-opnames mogen bestuderen, in handen gekregen via een voormalig bestuurder van de Kameroense bond. Van alle informatie is een dossier gemaakt, dat door voormalig vicepresident Henry Njalla Quan Junior van de Kameroense bond naar de ethische commissie van de FIFA is gestuurd. De wereldbond wil niet bevestigen dat er een zaak is gestart, de Afrikaanse bond heeft dit wel gedaan.

Het is niet de eerste keer dat Eto'o in opspraak raakt. Zo werd hij schuldig bevonden aan belastingfraude tijdens zijn carrière in Spanje, ging hij een onethische sponsordeal aan met een gokbedrijf en kreeg hij het tijdens het WK in Qatar buiten een stadion aan de stok met een journalist uit Algerije.

Bij het versturen van het dossier naar de FIFA verzocht de beschuldigende partij om Eto'o snel een voorlopige schorsing op te leggen, op dit moment is de voormalig topspits nog actief als president van de Kameroense bond. Zelf hebben Eto'o en zijn advocaten de aantijgingen ontkend.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.