Egypte legt lot in handen van legende die Salah recent nog bekritiseerde

Reacties

Egypte heeft Hossam Hassan aangesteld als nieuwe bondscoach. De recordinternational en topscorer aller tijden van de Egyptische nationale ploeg is de opvolger van de Portugees Rui Vitória, die na de uitschakeling op de Afrika Cup werd ontslagen.

Egypte legt lot in handen van legende die Salah recent nog bekritiseerde
© Pro Shots

Egypte kwam zonder de geblesseerd uitgevallen Mohamed Salah tot niet één overwinning tijdens het toernooi in Ivoorkust, waar het nota bene als vicekampioen van Afrika aantrad. In de achtste finale viel het doek voor de Farao's na penalty's tegen DR Congo, waarna de Egyptische voetbalbond besloot dat het beter was om op zoek te gaan naar een nieuwe bondscoach.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Waar Egypte de laatste jaren vooral werd geleid door buitenlandse trainers als Carlos Queiroz, Javier Aguirre en Héctor Cúper, is de keuze nu dus gevallen op een grote naam uit eigen land. Hossam Hassan is met 184 interlands en 68 doelpunten een ware legende en diende zijn land ruim twintig jaar (1985-2006). Op het WK 1990 speelde hij met Egypte nog tegen Oranje (1-1).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Hassan is inmiddels al jarenlang werkzaam als trainer in Egypte, maar werd tot zijn eigen frustratie tot nu toe altijd gepasseerd voor de functie van bondscoach. De legendarische oud-spits heeft de reputatie dat hij nogal eens temperamentvol uit de hoek kan komen. Onlangs liet hij zich als analyticus nog kritisch uit over Salah, die ervoor koos om bij Liverpool te herstellen van zijn blessure.

Salah
In Engelse media worden die uitspraken direct weer aangehaald, nu duidelijk is dat Salah te maken krijgt met Hassan als bondscoach. 'Als ik bondscoach was geweest, had ik hem gezegd hier te blijven', zei de 57-jarige legende. 'Salah is van grote waarde voor de ploeg en zou de nationale ploeg morele steun moeten geven. Zijn vertrek beïnvloedt Egypte negatief en de tegenstanders positief.'

Het lijkt echter wel goed te komen tussen de sterspeler en de nieuwe bondscoach. 'Dit is geen aanval op Salah. Hij is een legende voor Egypte, maar zijn beslissing om zich te laten behandelen in Liverpool is niet juist', benadrukte Hassan. Richting het WK 2026 zal de oud-spits, wiens broer Ibrahim (eveneens oud-international) assistent-bondscoach wordt, de plooien met Salah ongetwijfeld gladstrijken.

WK Kwalificatie Afrika

Stand Groepsfase Groep A WK Kwalificatie Afrika 2026 Canada/Mexico/USA

Afrika

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Egypte
2
2
0
0
8-0
+8
6
2
Burkina Faso
2
1
1
0
4-1
+3
4
3
Guinee-Bissau
2
1
1
0
2-1
+1
4
4
Sierra Leone
2
0
1
1
0-2
-2
1
5
Ethiopië
2
0
1
1
0-3
-3
1
6
Djibouti
2
0
0
2
0-7
-7
0
* Actueel tot en met 5 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Egypte
Meer over Egypte
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.