Klopp verontschuldigt zich bij Egyptische bondscoach over Salah-uitspraken

Reacties

Liverpool-manager Jürgen Klopp heeft excuses aangeboden aan de bondscoach van Egypte, Rui Vitória, over de uitspraken die hij deed over de Egyptische Liverpool-ster Mohamed Salah. Klopp verklapte dat de Egyptische ster, die een hamstringblessure had opgelopen, terug naar Engeland was gevlogen.

Klopp verontschuldigt zich bij Egyptische bondscoach over Salah-uitspraken
© Pro Shots
Egypte
Egypte
ns
1 - 1
DR Congo
DR Congo

Vitória nam zijn collega dat niet bepaald in dank af, die had het nieuws nog even onder de pet willen houden. Klopp heeft zijn excuses aangeboden. 'Als ik voor mijn beurt gesproken heb, dan spijt me dat. Het was niet mijn bedoeling om iets verkeerd te doen, ik was op dat moment niet op de hoogte van de situatie', aldus de Duitser op zijn persconferentie donderdagmiddag waarin werd vooruitgeblikt op het FA Cup-duel met Norwich City op Anfield aanstaande zondag.

Klopp vertelde verder dat Liverpool en Egypte hetzelfde belang hebben: Salah zo snel mogelijk fit krijgen. 'Alle partijen zijn ermee akkoord, het is logisch dat hij hier herstelt. We hebben nog een seizoen af te maken en willen hem fit hebben. Maar als hij fit is en Egypte nog in het toernooi zit, dan gaat hij terug. Over wat anderen zeggen, wil ik het nu niet hebben', aldus Klopp.

Egypte, dat met de grootst mogelijke moeite door de poulefase kwam, hervat het toernooi zondag in de achtste finales tegen de DR Congo, een eventuele kwartfinale is tegen de winnaar van de kraker tussen Equatoriaal-Guinea en Guinee. De finale is op zondag 11 februari. Klopp heeft er geen geheim van gemaakt dat hij hoopt dat Egypte voor die tijd al is uitgeschakeld.

Afrika Cup

Stand Groep B Afrika Cup 2023 Côte d'Ivoire

Afrika

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Kaapverdië
3
2
1
0
7-3
+4
7
2
Egypte
3
0
3
0
6-6
0
3
3
Ghana
3
0
2
1
5-6
-1
2
4
Mozambique
3
0
2
1
4-7
-3
2
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Egypte
Meer over Egypte
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Meer Afrika Cup
Meer over Afrika Cup
Meer Premier League
Meer over Premier League
Meer Mohamed Salah
Meer over Mohamed Salah
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.